Головна
>
Новини
>

На фронті загинув перформер Артур Сніткус

На фронті загинув перформер Артур Сніткус

Міський голова Тернополя Сергій Надал на своїй фейсбук-сторінці повідомив, що 7 червня, під час виконання бойового завдання на Донеччині, загинув митець Артур Сніткус.

Фото: mr.snitkus/Instagram

«Співчуваємо всім рідним та близьким захисника. Щиро розділяємо біль утрати та схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічна пам’ять нашому захиснику!», — йдеться в дописі.

Артур був учасником київської артспільноти «Джерело» та займався створенням електронної музики. Його трек включено до компіляції Sestro, випущеної одеським лейблом система | system. Ця компіляція, що складається з 23 творів від різних виконавців, доступна на платформі Bandcamp. Кошти, отримані від її продажу, передаються харківській громадській організації «Сфера», яка надає допомогу жінкам та представникам ЛГБТК+ зі східних регіонів України.

Артур також був актором фільму «Зсув» (2016), який є подорожжю за гаражі альтернативної культури Києва. Режисер фільму Олексій Радинський у своєму телеграм-каналі kinotron пише, що «тепер це також фільм його пам’яті»:

«Дуже багато можна було б написати про Артура Сніткуса — одного з найкращих українських митців-перформерів та просто неймовірну людину, яку нещодавно вбили російські загарбники. Замість цього залишу посилання на фільм за його участі»

Художник Олександр Курмаз ділиться, що Артур одразу вразив його своїм неперевершеним почуттям гумору, відкритістю та артистизмом:

«Ми час від часу перетиналися на різних подіях, не були близькими, але завжди весело проводили час разом. Поруч з ним завжди було тепло і затишно. Людина непересічної долі, яскравий, харизматичний, талановитий, провокуючий, справжній артист з усіма притаманними для такої людини перевагами й недоліками».

Культурна менеджерка Ганна Циба пише:

«Загинув Артур Сніткус, митець, революціонер, неймовірна людина, мій одноліток. Друже, я не маю слів, не хочу дякувати за те, що ти віддав своє життя за наш захист, хочу, щоб ти був живий!».

«Артурчику, спочивай з миром та силою. Ти наш душевний легендарний ангел. Ікона українського квір-андеграунду. Твій прекрасний голос завжди був сповнений енергії та сили, який ми назавжди збережемо в наших серцях у пам’яті про тебе», — написала координаторка культурних проєктів Наталія Мартиненко.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024