Головна
>
Музика
>

Понад 70 українських артистів, труднощі в організації, та благодійність: у Львові стартував фестиваль Faine Misto

Понад 70 українських артистів, труднощі в організації, та благодійність: у Львові стартував фестиваль Faine Misto

У Львові стартував благодійний фестиваль Faine Misto 2023. Він проходить на території !FESTrepublic та у парку «Знесіння». 

28 липня Львові стартував благодійний фестиваль Faine Misto 2023. Він проходить на території !FESTrepublic та у парку «Знесіння». Цьогоріч подія спрямована на підтримку НГУ «Азов». Ми відвідали перший пресбрифінг і розповідаємо головне про цьогорічну подію: труднощі, які виникали в процесі організації, інформаційну мету фестивалю та про те, чому цьогоріч виступатиме лише один закордонний гурт. 

На прес-конференції були організатори події Володимир Пасяка і Максим Черкашин, а також військовослужбовці «Азову» Ілля Самойленко та Андрій Ігнатюк. 

За словами Володимира Пасяки, цьогоріч команда мала сумніви, чи варто організовувати фестиваль. Однак, вирішили, що це передусім потрібно для підтримки військових:

«Найбільшою складністю в процесі реалізації фестивалю було переконати себе, команду і людей в тому, що фестиваль відбудеться. За півтора місяці до початку авдиторія повірила у фестиваль і почала купувати квитки», — каже Володимир Пасяка.

Ілля Самойленко додає, Faine Misto 2023 — це передусім інформаційна платформа, покликана звернути увагу на українських військовослужбовців та, зокрема, на полонених «Азовців»:

«Фестиваль не лише підтримує український контент, так і має на меті розповсюдження правильних наративів. Знову ж таки, в межах фестивалю ми будемо згадувати річницю трагедії в Оленівці, яку всі міжнародні організації “прибрали під килимок”. Інформацію про ці трагічні події треба розповсюджувати, навіть комбінуючи її з розважальними подіями», — каже військовослужбовець. 

На Файному місті виступатимуть близько 70 артистів різних жанрів. Володимир Пасяка розповів, що організатори запрошували й закордонних виконавців. Утім, більшість запрошень були відхилені:

«На початку дуже багато артистів погодилися виступати, але тут прийшло все до діла, і ми почали отримувати відмови. Ми навіть готові були переносити фестиваль на тиждень раніше або пізніше, аби міг виступати хоч хтось із закордонних артистів. Але в результаті, погодився тільки люксембурзький проєкт Rome, який на той момен вже був в Україні».

Водночас, завдяки зміні локації організатори змогли заощадити на оренді приміщення, території, меблів, обладнання. До того ж, міська влада швидко погодила проведення фестивалю, тож команда змогла уникнути бюрократичних перешкод. За словами організаторів, Тернопільська міська рада цього разу до проведення фестивалю не долучалася. 

На території Файного міста функціонують три головні сцени, андеграунд-сцена, амфітеатр, фуд-корти, ґейм-клуб, дитяча зона та алея громадських організацій.

Раніше Володимир Пасяка розповідав, що мета команди — зібрати на фестивалі 5 мільйонів гривень для «Азову». Більше про те, як готувалися до події, читайте за посиланням


Читайте також: Три сцени та понад 40 виконавців: Faine Misto оголосило програму виступів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024