Головна
>
Новини
>

Balaklava Blues та Білоруський Вільний Театр випустили кліп на підтримку білоруських протестів

Balaklava Blues та Білоруський Вільний Театр випустили кліп на підтримку білоруських протестів

Разом з прем’єрою колективи випустили заяву, де засуджують насильство силовиків щодо протестів у Білорусі.

Канадсько-українська група Balaklava Blues і Білоруський Вільний Театр представляють кліп на пісню Gone. Автор відео — український режисер Роман Любий.

Ми, міжнародний колектив артистів, який співпрацює протягом багатьох років, захоплюємося відвагою, стійкістю і силою біларусок і білорусів, які щодня доводять собі й світу, що справжня сила не в зброї й тотальному підпорядкуванні, а в стійкості духу, благородстві й солідарності!

Ми категорично засуджуємо насильство, беззаконня і репресії, здійснювані збожеволілим режимом Олександра Лукашенка. Ми вимагаємо міжнародного розслідування скоєних злочинів та люстрації всіх причетних до них політиків, чиновників, силовиків, суддів і пропагандистів.

Ми бажаємо всім нам якнайшвидшої перемоги з найменшими втратами. І в підтримку білорусів представляємо кліп “Gone”, роботу над яким ми почали відразу після жахливих подій 9-го серпня. Нехай цей місяць протистоянь буде останнім, а за ним підуть радість перемоги, відновлення сил і відродження країни з руїн диктатури.

Жыве Беларусь! Героям Слава! Bu samoje! 

Balaklava Blues, Білоруський Вільний театр, Роман Любий

Balaklava Blues  — україно-канадський дует, що грає електрофольк. Вони поєднують у своїй музиці треп-бас, традиційні вокальні гармонії та танцювальні акустичні аранжування. Канадець Марк Марчик і українка Марічка Марчик заснували групу у 2014 році під час Революції Гідності в Києві.

Білоруський Вільний Театр (БВТ) — театральна компанія, зареєстрована у Великій Британії та очолювана політичними біженцями з Білорусі. Це єдиний в Європі театр, заборонений владою з політичних мотивів. Він був заснований у 2005 році в Мінську під час правління Олександра Лукашенка.

 The New York Times називали їх «однією з найсміливіших і натхненних андерграундних труп на планеті». БВТ показують провокативні вистави. За останні 15 років 46 найменувань вистав показані в більш ніж 40 країнах. Вони руйнували табу на світовій сцені, стали нагородженим піонером у створенні глобальної моделі артівізму, яка об’єднує художні, геополітичні, екологічні та проблеми прав людини.

Нагадуємо, тут ви можете послухати 10 протестних пісень від українських реперів

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024