Головна
>
Музика
>

Black Balloon повертається: гурт випустив першу за шість років пісню 

Black Balloon повертається: гурт випустив першу за шість років пісню 

26 жовтня київський інді-гурт Black Balloon випустив сингл Намалюю. Це перший трек гурту за шість років. Пісня увійде до майбутнього альбому Далі вище, реліз якого запланований на 10 листопада. 

Black Balloon — інді-гурт, що був заснований у 2012 році в Києві. Наразі до складу входять двоє учасників-засновників: вокалістка Аля Шандра та гітарист Олексій Бондаренко. У 2015 році в них вийшов англомовний мініальбом I Have Won (Actually Not). У 2017 році гурт почав писати музику українською і випустив два сингли Втеча й Пробач, саундпродюсером яких виступив Артур Данієлян. 

До 2023 року Black Balloon нічого не випускали й зараз повертаються із треком Намалюю. Виконавці кажуть, що пісня символізує момент, коли сіра, а подекуди й чорна, буденність на певний час відступає і дозволяє фарбам проступити крізь морок життя.

Саундпродюсером та аранжувальником пісні став Олексій Бондаренко, який зробив запис, зведення та мастеринг на персональній студії гурту. Намалюю — перша пісня, зроблена на цій студії. А ще це найсвіжіша пісня гурту.

«Цю пісню ми написали навдивовижу швидко і так само швидко записали. Вона зʼявилася останньою з пісень, які ввійдуть до альбому, тому ми захотіли випустити її першою, як щось принципово свіже. Ми дуже любимо ховати музичні й текстові відсилки. Я кожен раз радію, коли хтось їх знаходить. І якщо посилання на Океан Ельзи, який ми з Алею дуже любимо, тут доволі очевидне, то знайти пряму цитату мого улюбленого гурту буде не так просто», — розповідає Олексій Бондаренко.

Реліз гурт вирішив теж робити за принципом інді-гурту — через незалежну платформу amuse. Зокрема, музиканти зупинилися на ній через те, що amuse не співпрацює із російськими стримінговими платформами.

Про що Намлюю?

Солістка та авторка треку Аля Шандра каже, що Намалюю, як бабине літо — тепле, раптове і коротке.

«Пісня не розповідає про якусь конкретну людину чи закоханість, а занурює у внутрішнє, майже невловиме, відчуття наївної легкості. Як у дитинстві, коли давали ковбасу за участь у народному хорі. Чи коли ми з Олексієм грали кавер на Той День за температури -19 на імпровізованому концерті. Чи зараз, коли мій брат виходить з “нуля” і з трепетом розповідає як розглядав у тепловізор силует зайчика на чорному полі».

Обкладинку синглу створив графічний дизайнер Андрій Науменко. Невдовзі вийде кліп його ж авторства.


Читайте також: Структура Щастя презентує новий альбом «Вовк» у київському Атласі

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024