Головна
>
Література
>

ВСЛ потрапило до шортліста найкращих дитячих видавців BOP

ВСЛ потрапило до шортліста найкращих дитячих видавців BOP

Болонський книжковий ярмарок оголосив цьогорічний короткий список найкращих дитячих видавництв з усього світу (Bologna prize best children’s publishers of the year). Вперше до шортліста потрапило українське видавництво — Видавництво Старого Лева.

Bologna prize best children’s publishers of the year (BOP) — найбільша й найвпливовіша щорічна світова премія для видавців дитячої літератури. Премія заснована 2013 року організаторами Болонського книжкового ярмарку на честь 50-ліття ярмарку. Мета нагороди — сприяти взаємному обміну знаннями та ідеями між різними країнами, територіями та культурами в усьому світі.

До короткого списку увійшло 30 видавництв із 6 частин світу (по 5 номінантів у кожній) — з Африки, Азії, Європи, Океанії, Північної Америки, Кариб, Центральної та Південної Америки.

Номінантів висувають їхні ж колеги: видавці з усього світу, асоціації видавців, інституції, які займаються популяризацією читання. Так до шортліста потрапило й Видавництво старого Лева.

«Ця номінація — це досягнення не лише для видавництва і України, а й для всіх, хто доклався до того, щоб українське книговидання стало видимим у світі. Це досягнення всіх нас, людей сфериЯ усвідомлюю те, що видимими світу ми стали і через війну. Ніколи не напишу “завдяки”. І це наш обовʼязок та відповідальність цю видимість перетворювати на користь для країни, на ще один крок до перемоги і до увиразнення нас на карті світу», — написала керівниця відділу маркетингу та зв’язків із громадськістю ВСЛ Оксана Зьобро.

Оголосять переможців під час цьогорічного Болонського книжкового ярмарку, що триватиме протягом 6-9 березня.


Читайте також: 5 українських книжок, які вплинули на блогера Данила Гайдамаху

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024