Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» Тараса Томенка

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Будинок “Слово”. Нескінчений роман» Тараса Томенка

19 березня на ютуб-каналі проєкту МУР відбулася прем’єра трейлеру стрічки «Будинок “Слово”. Нескінчений роман». Режисер — Тарас Томенко, який у 2017 році створив документальний фільм «Будинок “Слово”», на основі якого знята художня стрічка. У кінопрокат фільм вийде 9 травня

«Над цим проєктом я з командою працював понад 10 років. І недаремно. Це довга і непроста дорога повернення письменників “Розстріляного Відродження” із небуття», — коментує режисер фільму Тарас Томенко.

Драма розповідає історію українських письменників періоду Розстріляного відродження, яких зібрали під одним дахом у Харкові та змушували працювати на користь системи. Фільм показує, як комуністичний рай перетворюється на справжнє пекло з репресіями, розстрілами, втраченими мріями та життями. Сюжет фільму ґрунтується на реальних історичних подіях.

Світова прем’єра фільму відбулася під час 37-го Варшавського кінофестивалю 2021 року у міжнародній конкурсній програмі. Українська прем’єра відбулася 16 червня 2022 року на кінофестивалі глядацького кіно Миколайчук OPEN, де цю стрічку обрали як фільм-відкриття.

Стрічка отримала нагороду Best Feature Film міжнародного кінофестивалю Košice International Film Festival у Словаччині, Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Ukraina Festiwal Filmowy у Польщі, чотири нагороди на Міжнародному кінофестивалі «I Will Tell» у Флориді («Найкращий повнометражний фільм», «Найкраще звукове оформлення», «Найкраща чоловіча роль», «Кращий актор другого плану») та перемогу у номінаціях «Кращий сценарій», «Кращий художній фільм», «Кращий режисер повнометражного ігрового фільму» та «Краща головна чоловіча роль» на фестивалі «Птах» у Великій Британії. 


Читайте також: «Ніхто з тих, хто послухав альбом, не зможе змовчати»: що кажуть про альбом проєкту МУР «Ти [Романтика]»?

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024