Головна
>
Новини
>

У Дніпрі відкривається центр сучасної культури

У Дніпрі відкривається центр сучасної культури

Там будуть галерея, медіа-зона, сучасна бібліотека, коворкінг, івент-простір, лекторій, офіси для культурних інституцій, майстерні та кафе.

Проте поки що тільки в онлайні. З 10 по 24 жовтня в рамках відкриття Центру сучасної культури (Dnipro Center for Contemporary Culture або DCCC) тут проведуть декілька заходів: виступи гуртів, 3D mapping, лекції та кіноперформанс.

Восени 2020 планувалось повноцінне відкриття DCCC, проте карантин вніс свої корективи у процес ремонту (він знаходиться в історичній будівлі, якій понад 100 років). Вирішили не відкладати плани, а відкривати онлайн.

Що буде на відкритті?

  • 3D mapping на будівлю, якій понад 100 років. Аудіовізуальне шоу, створене Kultura Medialna та компанією Expolight у співпраці з відомим аніматором Микитою Лиськовим та музикантами DZ’OB, покажуть на фасаді Центру сучасної культури — будинку 1902 року, що є пам’яткою архітектури місцевого значення.
  • Лекції від українських експертів та експерток у сфері культури. Під час лекцій обговорюватимуть роль культури в розвитку міст, мистецтво та активізм в умовах змін, а також історію створення DCCC та плани на майбутнє. Лекційну програму реалізовують разом з UA: ДНІПРО.
  • Міжнародний форум для кураторів, менеджерів культури та експертів креативно-урбаністичних рухів з України та Європи. За участі європейської мережі культурних центрів Trans Europe Halles.
  • Кіноперформанс: показ раритетного фільму «Нариси радянського міста» під саундтрек електроакустичного гурту DZ’OB. Фільм надано Національним центром Олександра Довженка.
  • Виступи дніпровських музикантів Kurs Valüt та крос-жанрового проєкту DZ’OB. Це реалізовано у співпраці з митцівнею Модуль.

І це все за підтримки Українського Культурного Фонду.

Раніше в Центрі сучасної культури проводили фестиваль нових медіа та аудіовізуального мистецтва «Конструкція», міжнародний форум для митців, дослідників та активістів Forum Regionum та міжнародну виставку учасників резиденції SWAP UK/Ukraine — «Порушники будуть виявлені?».

«Для нас важливо розвивати і підтримувати місцеву сцену, створювати свій сильний культурний продукт, проте ми не обмежуємось локальним контекстом. Центр сучасної культури — це точка взаємодії та співпраці, тому ми запрошуємо також митців та експертів з інших країн. Таким чином ми провокуємо нові ідеї, неочікувані кооперації та проєкти, а також сприяємо постійному обміну досвідом. Ми розвиваємо локальне та діємо глобально», — розповідає один із ініціаторів створення Центру сучасної культури Андрій Палаш. 

Центр сучасної культури у Дніпрі — культурна інституція міжнародного рівня, яка реалізується в Дніпрі. Це важлива подія для міста та його культурного середовища. Це платформа для співробітництва з митцями та експертами, обміну досвідом та підтримки міської творчої спільноти, де поєднаються нові технології, медіа, сучасне мистецтво та неформальна освіта. Серед резидентів Центр сучасної культури — ГО «Культура Медіальна», галерея «Артсвіт», художня майстерня Ksi Prostir, «Альянс Франсез» у Дніпрі та Чеський Центр.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024