Головна
>
Література
>

Українські ілюстратори створили благодійний комікс, щоб зібрати на дрон-розвідник

Українські ілюстратори створили благодійний комікс, щоб зібрати на дрон-розвідник

Десять українських художників-ілюстраторів створили комікс «Кошмари», заснованого на реальних подіях про роботу розвідувального дрона. Його продадуть у благодійному розіграші, щоб зібрати кошти на 4 комплекси «Мара» для підрозділів Збройних сил. Розповідаємо, як долучитися.

Військовослужбовець з БПЛА «Мара»

«Кошмари» — це збірка історій про роботурозвідувального дрона «Мара», яку відтворили відомі українські митці та мисткині. Серед них: Веня Сон, Ехоматерія, Максим Мошковський, Антон Або, Олесь Дерега, Марія Сипалова, Романа Рубан, Студія Сері/граф, Андрій Єрмоленко та Ольга Гищак.

Ідея розіграшу належить волонтерам ініціативи Frontline Care, яка допомагає забезпечувати військовослужбовців необхідним спорядженням. Організатори розіграшу пояснили, чому збирають саме на «Мару»:

«ЇЇ робота — бути очима нашого війська та чітко визначати позиції ворога. Здійснює це системно ще з 2016 року й заслужено стала постійним кошмаром для росіян. Її місія — зробити так, щоб наша арта організувала гарантоване потрапляння російських бойових одиниць прямісінько до розпечених котлів у застінках пекла».

Запуск розіграшу стартує 30 серпня о 9:00. Ціль — зібрати 5 200 000 гривень. Участь у розіграші можуть взяти всі охочі. Для цього треба внести донат від 300 гривень на платформі або через благодійну банку. Донат у сумі 600 гривень алгоритм покаже двічі. За 10 000 гривень комікс можна отримати гарантовано.


БПЛА «Мара» — розвідувальний БпЛА ближнього радіуса дії літакового типу. Призначена для аерофотозйомки, коригування артилерії, розвідки та спостереження в денних умовах. Рекомендована до застосування Міністерством Оборони України. 

Frontline.Care — волонтерська ініціатива, заснована у квітні 2022 року спільнотою однодумців, фахівців із IT-сектору, комунікацій та громадського сектору. Волонтери передають спорядження, засоби зв’язку, ударні дрони, тактичну медицину та інше екіпірування для підрозділів ЗСУ та спецпризначенців, що знаходяться безпосередньо у зоні бойових дій.


Читайте також: В Україні запустили музичну станцію, яка транслюватиме українські пісні 60-90-х років

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024