Головна
>
Новини
>

Про секонд на Лісовій та рейви з Кирилівської: у Києві пройде благодійний фестиваль «Культ Києва»

Про секонд на Лісовій та рейви з Кирилівської: у Києві пройде благодійний фестиваль «Культ Києва»

15 червня у Києві в Малому театрі пройде благодійний фестиваль «Культ Києва». Захід буде присвячений зануренню у київську музику, літературу, кіно, візуальне мистецтво, моду та історію. Усі кошти з події будуть направлені на збір для 3-ї роти 1-го батальйону бригади «Азов» на FPV дрони.

Лірум є інформаційним партнером фестивалю, тому розповідаємо більше про «Культ Києва».

Що таке «Культ Києва»?

Метою фестивалю є розказати та показати відвідувачам про все київське і довкола нього: меми та стріт-арт, поклоніння кросівкам із секонду на Лісовій та данина рейвам з Кирилівської, про книгарні-кавʼярні та театральні премʼєри, кінопокази у «Жовтні» та виставки в «Мистецькому Арсеналі». 

«Київ — територія натхнення, мультикультурний простір, обшир снаги.  Київ — епіцентр дослідження суперечливої природи сучасної культури. Київ — велике місто з історією та перспективою. Збираємося у Малому театрі, щоб присвятити день Києву — місцям і людям, подіям і артефактам, спогадам і візії. Чим живе мегаполіс? Яка культура у ньому творилася раніше і виростає сьогодні? Чи є у ньому місце відчайдушним ідеалістам, креативним просвітникам і корінним киянам?» — кажуть організатори «Культурного Києва».

«Культурний Київ» — це гід столицею від минулого до сьогодення. Початок події — 15 червня о 12:00, триватиме вона до 21:30, місце проведення — Малий театр.

Програма фестивалю

12:00Відкриття фестивалю. Гості зможуть випити коктейль від бару «Багряний» на терасі, оглянути експозицію виставки однієї картини та ознайомитися з асортиментом ярмарки.

13:00 – 13:45Література. «6 текстів про Київ: проза і вірші, про місто і містян». Лекторка — професійна читачка, головна редакторка медіа про культуру «Сенсор» Анастасія Євдокимова.

14:00 – 14:45 — Візуальне мистецтво. «6 шістдесятників, які створили Київ таким, яким ми його знаємо і любимо». Лекторка: кураторка та мистецтвознавиця, співзасновниця галереї «The Naked Room» Лізавета Герман.

15:00 – 15:45 — Мода. «5 модних атрибутів сучасної киянки». Лектори — засновники бренду «ByMe» Дмитро та Аліна Сердюк.

16:00 – 16:45 — Кіно. «Місто в об’єктиві: 5 ролей Києва у світовому кіно». Лектор — головний редактор медіа про кіно і попкультуру «Vertigo» Юрій Поворозник.

17:00 – 17:45 — Історія. «5 історій кохання та гріхопадіння Києва». Лектор — викладач історії, києвознавець, культурний активіст та лектор просвітницьких проєктів Ігор Кошіль.

18:00 – 18:45 — Музика. «10 пісень про Київ: від Кияночки до Онуки. Музика міста». Лектор — музичний оглядач, засновник медіа про нову українську культуру Лірум Олексій Бондаренко.

19:00 – 19:45 — Благодійний аукціон. Збір для бригади «Азов». Ведучий — актор, автор каналу «Загін Кіноманів» Віталій Гордієнко.

20:00 — Концерт Макса Пташника.

Як потрапити?

Ціна для 20 ранніх пташок — 2000 гривень. Надалі — 3000 гривень.

Придбати квиток можна за посиланням.


Дана публікація/стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: «Найстрашніше — неможливість щось змінити». Поет та музикант Ігор Меліхов про культурний ландшафт Чернігова та окупацію

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024