Головна
>
EP
>

Dakooka випустила акустичний мініальбом, який сподобається прихильникам її ранньої творчості

Dakooka випустила акустичний мініальбом, який сподобається прихильникам її ранньої творчості

14 лютого Dakooka презентувала мініальбом Так Интереснее. Це п’ять акустичних пісень російською мовою, подібних до тих, що були у співачки до електронних експериментів. Послухати його можна на стрімінгах. Жива презентація відбудеться у Києві 21 лютого.

 Катерина Ятель

Попри те, що в останні роки Dakooka непогано справлялася із задачею поєднувати свої тексти із електронним звучанням (послухайте лише її альбом Герой, один із найкращих релізів і співачки, і 2018-го), починала вона все ж з акустики. Ранні прихильники виконавиці, пам’ятають її за треками типу Не ссы, Умри, если меня не любишь та Выходи из воды сухим. Їх вирізняла любовна лірика, якій важко було знайти аналог у російсько- та українськомовному просторі, під фортепіанний супровід у стилі Аліни Орлової. І дуже важко не сумувати за цим звучанням.

Мініальбом Так Интереснее, хоча й неочікуваний, посилається саме до її ранньої акустики, коли слухачі були віч-на-віч із вокалом Катерини. У ньому немає однозначних хітів чи несподіваних метафор, як було у треках, які я наводила вище. Але його не нудно слухати. Її лірика стала дорослішою, а кохання реалістично сумним, але вже не фатально-підлітковим. І це плюс.

Нагадаємо, що в української виконавиці Dakooka три повноформатні альбоми – Radha (2015), Герой (2018) та Стрэнджлава (2019), низка мініальбомів та збірник синглів. У 2019-му співачка також стала відомішою для широкої публіки, після того, як її пісні стали саундтреком до українського серіалу «Перші ластівки». Їх можна послухати у двох підбірках (тут і тут).


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024