Головна
>
Музика
>

Данило Галико випустив аудіозбірку віршів

Данило Галико випустив аудіозбірку віршів

Поет, художник і фронтмен гурту Blooms Corda Данило Галико випустив аудіозбірку віршів «Війна під час віршів». До збірки увійшло 11 поезій. Він каже, що «бодай на якомусь символічному рівні, вірші — це також зброя проти загарбників». 

Данило Галико записує свої вірші від руки на листочку паперу та викладає їх в Instagram вже протягом довгого часу. Втім, після 24 лютого його поезія набула нових, рефлективних до сьогодення сенсів, отримавши розголос серед його читачів і не тільки. 

«До цього я писав вірші про різні речі, але й уявити не міг, що серед них буде воєнна лірика. Та я впевнений, що якщо війна сіє смерть, то будь-яка творчість, в тому числі поетична, — робить дещо геть протилежне, те, що породжує щось із нічого, а іноді з того, що вже зруйнували росіяни. Отже, бодай на якомусь символічному рівні, вірші — це також зброя проти загарбників». 

Він також каже, що через війну у багатьох із нас з’явилися спільні травми, тривоги та болі. А відтак — навіть якщо митець пише про особисте, то «це твоє особисте відображає особисте тисяч людей.

Частину віршів автор записав на домашній студії Batuliren Spazieren влітку-восени 2022 року та розмістив їх у хронологічному від написання порядку. 

«Поезія, якою б вона не була білою або рваною, завжди несе в собі певний порядок, чого нам усім зараз нам бракує, — каже автор.

Хочеться вірити, що слово дійсно має силу і що слово, написане влучно, яке несе правду, здатне перетворювати реальність на нашу користь, у якій Україна якнайшвидше переможе зло, а я знову почну писати вірші про щось геть не пов’язане з війною». 

Усю музику, слова та кавер-арт він також зробив сам Данило Галико.


 Читайте також: «Ой у лузі червона калина» — баротравма вушної раковини для росіян

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024