Головна
>
Анонси
>

Цьогорічний День Музики відбудеться в онлайні

Цьогорічний День Музики відбудеться в онлайні

21 червня Україна приєднається до міжнародного Дня Музики. Цього року через коронавірус свято відбудеться не у традиційному форматі, а через стріми живих виступів зі Львова та Харкова. Розпитали в організторів подробиці.

Що таке День Музики?

Fête de la musique проходить по всьому світу 21 червня з 1982 року. У ньому беруть участь понад 110 країн і 450 міст. Це масштабна акція, під час якої музиканти безкоштовно грають просто неба.

Україна приєдналася до традиції в 2013 році: спочатку Львів, наступного року – Харків.

Хто організував Свято Музики цього року?

Цього року організатори День Музыки в Харькове, Свято музики у Львові та PLAN B fest об’єдналися, щоб свято музики відбулося, незважаючи на пандемію – в онлайні.

21 червня з 17:00 по 01:00 на сторінці Make Music Day Україна відбуватиметься спільний ефір з Харкова та Львова. Деякі виступи йтимуть паралельно, тому є сенс заходити на стріми з кожної локації. Також трансляція відбуватиметься на ютуб-каналі Plan B fest.

Організатори сподіваються, що в майбутньому до Make Music Day Україна приєднається більше українських міст.

Перелік учасників

До харківської програми вже приєдналися ХОССП, Iris Forest, BusiCama, Смеющийся Тигр, Monotronique. У Львові гратимуть гурти Torbán, БетонLan4, Joryj Kłoc та проєкт Імпровізація з Містом – джазові джем-сейшни із використанням записаних звуків міста. 

У чому ціль цієї події?

«Музика об’єднує та згуртовує людей. За останні роки День музики в Харкові та Свято музики у Львові стали важливою традицією для містян, альтернативним днем міста. У цей день, незалежно від обставин, люди збираються разом, щоб відчути літо, свято, силу єднання та послухати нову музику. Тому важливо відсвяткувати це саме 21 червня, щоб зберегти щорічну традицію та зробити це з іншими містами світу», – пояснюють організатори.

Вони хочуть підтримати й музикантів, яких в онлайні зможуть побачити та відкрити для себе люди із різних куточків України. Сподіваються, що наступного року до проєкту Make Music Day Україна  долучиться ще більше міст. 

День Музики – благодійний

Протягом ефіру можна підтримати проєкт Yak.Today від гараж хаб, що разом із БФ “Благодійний фонд Харків з тобою” збирає гроші на виготовлення захисних масок PAPR для лікарів. Ця ініціатива об’єднує мейкерів, інженерів та волонтерів у боротьбі з Covid-19.

Під час стріму можна відсканувати QR-код або ж скористатися реквізитами —  для власників карток Привату: 4246 0010 3001 1195, для власників карток інших банків – тут


Нагадаємо, що прямо зараз відбувається третій онлайн-фестиваль «Інтерсіті Лайв». Дізнатися більше можна тут, а перейти на стрім – тут.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024