Головна
>
Кіно
>

Вийшов другий тизер українсько-польського фільму «Дівія» про вплив війни на природу в Україні

Вийшов другий тизер українсько-польського фільму «Дівія» про вплив війни на природу в Україні

На YouTube-каналі upuastudio опублікували другий тизер документальної стрічки-спостереження «Дівія», яка присвячена впливу повномасштабного вторгнення на природу України. Автором ідеї та режисером фільму є Дмитро Грешко, у співпраці з польським продюсером Глібом Лук’янцем.

«Фільм описує подорож від гармонійного життя природи, до вогняного вихора війни, що випалює землю, ліси та все живе. Екологи, сапери, шукачі тіл та зоозахисники намагаються виміряти масштаби трагедії, очистити землю від вибухових предметів, зберегти тварин та відновити втрачені природні ресурси», — описують фільм кінематографісти.

Робота над проєктом розпочалася у 2021 році з ідеєю висвітлити негативний вплив українського суспільства та індустріалізації на природу. Проте після початку повномасштабного вторгнення автори вирішили змінити акцент своєї роботи й зосередитися на дослідженні шкоди, яку завдають природі в Україні російські окупанти.

«Дівія» зараз знаходиться на стадії пост-продакшену, а завершення виробництва заплановане на кінець 2024 року. 

Фільм отримав підтримку від Польського інституту кіномистецтва. Виробництво цієї стрічки здійснюється за фінансової допомоги різних організацій та програм, включаючи Film Boost спільно з Deutsche Filmakademie, Docudays UA, Грантову програму Української кіноакадемії спільно з Netflix, Emergency Support Initiative від Kyiv Biennial, Göteborg Film Fund, Polish Film Institute, Prague Civil Society, а також за сприяння Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Шведська кінокомпанія Tint Post, яка відома номінованими на шість премій «Оскар» фільмами «Шпигун, вийди геть!» та «Трикутник смутку», також стала партнером проєкту за підтримки Baltic to Black Sea Documentary Network — B2B Doc. Ця компанія бере на себе відповідальність за забезпечення фільму послугами з кольорокорекції та герйдінгу на етапі фінального пост-продакшину.

Команда «Дівії» також веде перемовини з британським композитором та саундпродюсером Семом Слейтером, який двічі був нагороджений премією Греммі. Слейтер відомий своєю роботою над такими проектами, як серіал «Чорнобиль», гра «Battlefield 2042» та фільм «Джокер». Команда хоче залучити його як композитора фільму. 


Режисер фільму Дмитро Грешко створив свій перший документальний короткий метр «66 сцен Ужгорода» у 2018 році. Згодом Грешко зняв короткий та повний документальні фільми про гірських рятувальників «Сніжні Барси Карпат» та «72 години», історію про роботу київської карети швидкої допомоги «Врятуйте, мене лікарю!», а також документальний фільм про життя села на Закарпатті та роботу швидкої допомоги під час пандемії коронавірусу «Між небом та горами».

У 2023 році у Лос-Анджелесі відбулася світова прем’єра його документальної стрічки «Король Лір: як ми шукали любов під час війни». Ми поспілкувалися з Дмитром Грешком про цей фільм, прочитати матеріал можна за посиланням.


Читайте також: «Любов варта всього»: на Takflix вийде добірка короткометражок про любов під час війни

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024