Головна
>
Музика
>

Український скрипаль Дмитро Удовиченко переміг у конкурсі імені королеви Єлизавети

Український скрипаль Дмитро Удовиченко переміг у конкурсі імені королеви Єлизавети

2 червня на сайті міжнародного конкурсу скрипалів імені королеви Єлизавети у Бельгії (Queen Elisabeth Competition) організатори оголосили, що лауреатом цього року став Дмитро Удовиченко. Це вперше в історії незалежної України, коли український скрипаль здобув перше місце.

Фото: Alexandre de Terwangne

«Дмитро Удовиченко переміг на Конкурсі скрипалів 2024 року! Він отримає Гран-прі Міжнародного конкурсу імені королеви Єлизавети — Премію королеви Матильди», — йдеться у повідомленні.

Серед нагород конкурсу — 25 тисяч євро, концерти у Бельгії та за кордоном. А також протягом чотирьох років Дмитро матиме можливість грати на скрипці італійського майстра струнних інструментів Страдіварі Huggins 1708 року.

Українці вже отримували нагороди на цьому конкурсі: у 2015 році другу премію серед скрипалів здобув Олексій Семененко, а у 2022 році четверту премію отримав віолончеліст Олексій Шадрін.

Дмитро Удовиченко навчався в Харківському музичному ліцеї, а пізніше продовжив освіту в Німеччині, ставши лауреатом численних міжнародних конкурсів скрипалів. Зокрема, він отримав головний приз V Міжнародного конкурсу скрипалів імені Яші Хейфеца 2017 (Литва), Grand Prix на 2018 Andrea Postacchini Competition (Італія), став лауреатом конкурсу імені Хейфеца у Вільнюсі та інших.

Конкурс імені королеви Єлизавети, що проводиться в Брюсселі з 1937 року, є одним із найпрестижніших музичних конкурсів у світі. Він названий на честь королеви Бельгії Єлизавети, яка підтримала його заснування.


Читайте також: Нічні вечірки можуть змінити регіон. Як «Шум Рейв» зі Слов’янська популяризує український Схід

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024