Головна
>
Новини
>

До Києва їде музикант ASQUITH: що треба про нього знати

До Києва їде музикант ASQUITH: що треба про нього знати

LiRoom LiRoom
3 Грудня, 2021

У перші вихідні грудня до Києва вперше приїде британський артист та продюсер Jimmy Asquith. Його наполегливість та активність, передусім, відомі завдяки його звукозаписуючому лейблу Lobster Theremin, який вражає масштабом та обсягом випущеного музичного матеріалу. Розповідаємо, чому важливо відвідати виступ Джиммі 3 грудня.

Вперше музика полонила Джиммі, коли він, будучи підлітком, їздив з батьком до сусіднього міста у старому фургоні. Там він ставив у програвачі всі касети, які міг знайти: від Pink Floyd до The Cars. При цьому юнак відчував якісь нові, невідомі почуття, але не міг їх висловити.

Але вже через декілька років Джиммі вперше потрапив у невеликий музичний клуб у рідному Брігхаусі та почав музичну подорож по різним жанрам, остаточно зупинившись на електронній музиці. Незабаром Аскіт вирішив присвятити їй своє життя. 

В інтерв’ю для Attack Magazine він казав, що Лондон — єдине місце, яке підходить для того, щоб по-справжньому познайомитись з музикою.

Там майбутній музикант багато часу провів у вінілових крамницях та познайомився з Джеєм Дональдсоном, який через пару років під псевдонімом Palms Trax створив дебютний реліз для лейблу Аскіта. Разом вони грали на лондонських вечірках та їздили виступати за кордон у невеликі клуби Колумбії та Чилі.

У 2013 Джей Дональдсон почав продюсувати власну музику, а Аскіт вирішив випускати її на власному лейблі, який назвав Lobster Theremin. Перші кроки до створення такої складної формації проходили навпомацки. 

“Я робив сам весь дизайн першого релізу. Тоді я навіть не знав багатьох функцій у Photoshop, тож іноді доводилось тримати лінійку на экрані. Але, знаєте, ви просто повинні зробити те, що повинні, а якщо це не спрацює, то не переймайтесь і робіть знову” — поділився Аскіт.

Новий лейбл одразу набрав обертів та почав розширятись, займаючись дистрибуцією пластинок, що відображали бачення електронної музики від Джиммі.

З самого початку він встановив концепцію відбору, якій не зраджує і досі. Це дозволяє випускати на Lobster Theremin як відомих музикантів, так і початківців, по-справжньому відданих своїй справі. Зараз Asquith у площині Lobster Theremin  керує роботою більше 100 сублейблів та випускає результати творчості десятків артистів, серед яких Palms Trax, Ross From Friends, DJ Seinfeld, Imre Kiss та Ozel AB.

Попри щільний графік, Asquith активно виступає з підбіркою улюбленої музики як у різних куточках світу, так і у постійній рубриці на радіо Rinse FM.

Його стиль — суміш техно в усіх проявах — від Детройта та Нью-Йорка до Берліна та Лондона. У планах на найближче майбутнє — запуск нового лейблу Higher Power, що вже з наступного місяця об’єднає разом звуки британського брейкбіту, джанглу та швидкого техно. Перший реліз “Set The Trap” стане власним переосмисленням техно-музики від Джиммі Аскіта у вигляді наполегливих бітів зі швидкістю 150-160 BPM. 

Не менше сюрпризів для поціновувачів сучасного погляду на електронну музику артист готує і для виступу у київському клубі ARSENAL XXII. Щоб бути в курсі деталей майбутньої вечірки, стежте за оновленнями в facebook, telegram та instagram.

Автор: Олена Побочій

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024