Головна
>
Кіно
>

Фестиваль «Молодість» відкриє українсько-польського роуд-муві «Дві сестри»: дивимося тизер

Фестиваль «Молодість» відкриє українсько-польського роуд-муві «Дві сестри»: дивимося тизер

26 жовтня розпочнеться 53-й Міжнародний Кінофестиваль «Молодість». Відкриє його прем’єра фільму «Дві сестри» роуд-муві з елементами драми, створеним українсько-польською командою після повномасштабного вторгнення. Автор ідеї та режисер — польський режисер Лукаш Карвовскі.

Лірум є інформаційним партнером події.

Стрічка розповідає про двох зведених сестер: Яшміну та Малгожату, які з Польщі вирушають до окупованого містечка Харківської області на пошуки пораненого батька. Проходячи крізь випробування війни, сестри уперше в житті зближаються та переоцінюють свої погляди та ідеали. 

У головних ролях — польські акторки Кароліна Жепа та Діана Замойська. Ролі українців, яких сестри зустрічають під час подорожі, виконали Ірма Вітовська («Мої думки тихі», «Між нами»), Віталіна Біблів («11 дітей з Моршина», «Черкаси»), Марина Кошкіна («Будинок “Слово”», «Кіборги»), Олександр Рудинський («Перші ластівки», «Лишайся онлайн») та інші.

«У фільмі “Дві сестри” зв’язок між справжніми сестрами випробовується, рветься, але ніколи не розривається. Це історія про прощення і виживання, де любов зберігається навіть перед обличчям війни, як і нерозривні зв’язки між Польщею та Україною», — коментує режисер фільму Лукаш Карвовскі.

Зйомки фільму тривали у 2022 році в Києві та області — Бородянці, Бучі, Погребах, Дмитрівці та Білогородці, у Чернігові та Харкові. Ще тільки готуючися до зйомок, режисер Лукаш Карвовскі спеціально побував у прифронтових регіонах, щоб детальніше уявити собі життя країни під атакою. Щоб додати історії правдивості, режисер залучав до процесу зйомок місцевих мешканців — продавчиню овочів, працівників автосервісу, звичайних перехожих.

«З ідеєю зняти це кіно в травні 2022 року Лукаш Карвовскі прийшов до стенду Film.UA на Каннському кінофестивалі. Ми настільки пройнялись історією, що вже в серпні того ж року почали зйомки в Україні. Коли ми подивилися робочий монтаж, то зрозуміли, що недарма, — кожен кадр зроблений з відкритим серцем і любов’ю, попри трагічний бекграунд і драматичний сюжет», — ділиться керівниця напрямку кінотеатральної дистрибуції Film.UA Group Надія Коротушка.

У широкому українському прокаті «Дві сестри» з’явиться у 2025 році.

Абонементи на фестиваль вже у продажі. За цим посиланням можна придбати фестивальний абонемент, а за цим — студентський.


Читайте також: «Підйомна сила». Як документалка про українську армійську авіацію стала кращою кінематографічною популяризацією українського війська

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024