Головна
>
Новини
>

Київський День вуличної музики скасовано

Київський День вуличної музики скасовано

19 травня у різних містах України традиційно проходитиме День вуличної музики. Нещодавно стало відомо, що цього року свято у Києві скасовано.

Як пишуть самі організатори, впродовж кількох років вони регулярно шукали нові джерела фінансування від підримки спонсорів до краудфандингу. У 2017 році їх чекало одразу кілька труднощів: вони не встигли податись на «Громадський проект», не вдалось знайти спонсора, у тому числі за сприяння спеціалізованих агенцій, а також так і не отримали відеозвіт попереднього фесту від компанії Limpid Look Production.

«По суті, вся проблема в відсутності інституційної підтримки команди. Ми не можемо розширити штат і поділити обов’язки, яких стає дедалі більше, заплатити зарплату всім, хто працює над фестивалем кілька місяців щодня і без вихідних. У нас немає можливості взяти в оренду звук, світло, організувати транспортну логістику, заплатити продакшну, який зніме відео і нарешті ВІДДАСТЬ його нам, найти СММщика, фотографів, переробити сайт, — продовжують організатори. — Дуже важко стукати в закриті двері, робити і тягнути фестиваль своїми силами і за власний кошт, тому ми прийняли рішення цьогоріч зробити перерву. Натомість, ми продовжуємо консультувати і навчати нові міста і подія продовжує ширитися Україною».

Представники фестивалю підкреслюють, що в інших містах День вуличної музики відбудеться. Цього року до святкування приєднались Херсон, Боярка, Дрогобич, Рівне. Наразі прогнозується, що подія пройде одночасно у 60-и містах.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024