Головна
>
Новини
>

Виключно онлайн: випускники Eastern European Music Academy з 8 країн записали соціальний альбом

Виключно онлайн: випускники Eastern European Music Academy з 8 країн записали соціальний альбом

Записати платівку, жодного разу не зустрівшись: це вдалося студентам українського проєкту Eastern European Music Academy. Впродовж 3 місяців у академії навчалось 50 студентів із 8 країн. Результатом навчання стала компіляція Eastern European Music Academy’s Compilation 2020.

Eastern European Music Academy — навчальний нетворкінг-проєкт, який об’єднує регіон. Його мета — допомогти музикантам і музичним менеджерам пережити кризу концертної індустрії, показавши, як можна заробити в нинішніх реаліях, та познайомивши їх із колегами та однодумцями з усього світу.

 Ментори Академії музичні професіонали з усієї Європи, які мають досвід роботи з великими лейблами, успішно розвивають власний музичний бізнес або є представниками міжнародних союзів і музичних асоціацій.

Ось так відбувалась робота над матеріалом

В результаті роботи музиканти записали разом п’ять треків на соціальну тематику:

End Is Near

Автори — Ferko, Rostany та Vic Villian. Це колаборація артистів та менеджерів з Угорщини/Шотландії, Естонії та Білорусі. У пісні — переживання людства в часи пандемії, коли здається, що кінець зовсім близько.

ZARA SA

Другий трек створили артисти й менеджери із Білорусі та Індії/Естонії Monika Bholaта Andru Namaste. Мonika родом з Індії. Вона мріяла займатись музикою і задля цього переїхала в Естонію. Andru — білорус, який почув її голос та записав з нею спільний трек.

Don’t Play the Fool

Третя пісня компіляції авторства Karo Glazer & Zsüd. Це протестна пісня на підтримку репродуктивних прав у Польщі #StrajkKobiet. Над нею працювали артисти й менеджери із Польщі, Угорщини та Естонії.

«Пісня «Don’t Play the Fool» — це голос усіх польських жінок по всьому світу, яких ігнорує польський уряд. Польські жінки змінюють історію країни тут і зараз. Вони будуть боротися, і вони переможуть. Саме тому я вважаю, що ця пісня — одна з найважливіших у моїй кар’єрі. Вона присвячується героям!», — каже Karo Glazer із Польщі, вокалістка, композиторка та продюсерка пісні.

The Game

Четверту композицію створили артисти й менеджери із Польщі, Литви, України, Естонії та Румунії, а саме — 3 MONTHS LATER, Annanaka, Bjelle, Hanna Zhanova, Krapka;KOMA, Mari Meentalo, Nathalie Robelot, Santa Salna-Buliga, та Șerban-Ionuț Georgescu. Трек створювали протягом 3 місяців веселощів та онлайн співпраці. У пісні артисти хочуть підтримати людей, що шукають своє місце в житті, та сказати їм: «Усе можливо, коли ви знаєте правила гри».

When I’m Gone

П’ятий трек — пісня, яку написали молоді українські артисти Макс Параграф, Артур Лісний з гурту Komissiya і Богдан Бєляєв разом із румунським музикантом Раду Караджа. Сама пісня про соціальну реальність навколо.

«Часто в нас у голові створюється ілюзія, що ми знаємо правильну відповідь на всі питання світу. Але насправді невідомих фактів набагато більше, ніж ми можемо коли-небудь збагнути», — говорять учасники колаборації.


«Я був дійсно вражений якістю треків, написаних нашими студентами протягом останніх місяців. Учасники проєкту жодного разу навіть не зустрічались в реальному житті, тому в нас були певні побоювання, чи спрацює «креативна хімія» між ними. Але зараз, презентуючи компіляцію на нашому лейблі, ми з упевненістю можемо сказати, що музика та творча енергія — сильніші за державні кордони та локдауни!», — каже Іштван Томас (Istvan Tomas), директор литовського лейблу MONOKEY, на якому випускається Eastern European Music Compilation 2020.

Eastern European Music Academy 2020 організовується консорціумом із 8 організацій із 8 країн: Music Export Ukraine (Україна), MONOKEY (Литва), Tak Brzmi Miasto (Польща), Budapest Showcase Hub Угорщина), Music Export Latvia (Латвія), Mastering the Music Business (Румунія), Music Estonia (Естонія), Mediacube (Білорусь). Технічний партнер: Pibox (Україна/Фінляндія).
Eastern European Music Academy підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe.


Читайте також: основне з української панелі на Waves Vienna

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024