Головна
>
Новини
>

Україна приєдналась до мережі європейських експортних офісів. Що це означає?

Україна приєдналась до мережі європейських експортних офісів. Що це означає?

Українська незалежна музична ініціатива Music Export Ukraine стала членом європейської мережі експортних офісів EMEE (European Music Exporters Exchange).

EMEE – це єдине об’єднання на континенті, яке працює над зближенням європейських музичних ринків та обміні досвідом. Саме ця ініціатива торік провела велике дослідження музичного сектору у 24 європейських країнах, виступає консультаційним органом міжнародних державних інституцій щодо стратегій розвитку сектору та дає вихід на міжнародні ринки локальних артистів. 

ЕМЕЕ об’єднує як усталені музичні офіси на кшталт французького LE BUREAU EXPORT або нідерландського Buma Kultuur, так і незалежні об’єднання.

«Ми дуже раді нарешті приєднатись до такої потужної мережі, оскільки очікували на її рішення майже пів року. Щоб прийняти нові організації в мережу, питання виноситься на голосування. Потенційних членів має порекомендувати хтось із нинішніх учасників. Тому ми дуже раді, що за декілька років маємо хороше портфоліо спільних проєктів з іншими експортними офісами й вони настільки високо оцінили наш потенціал для роботи,» – розказують співзасновниці Music Export Ukraine. 

Чому важливо бути частиною ЕМЕЕ та що це дає українській музиці? 

  • Music Export Ukraine тепер має право голосу у європейській нагороді у сфері музики Music Moves Europe Talent Awards та може номінувати туди українських артистів (переможцями цієї нагороди вже ставали Sigrid, Flohio, 5K HD, Naaz та ін.; 
  • Мережа може допомогти представляти інтереси українського музичного ринку перед європейськими та міжнародними інституціями в питаннях музичного експорту;
  • Українські представники матимуть доступ до передового європейського досвіду, можуть організовувати спільні проєкти з іншими експортними офісами та ініціативами;
  • Мати доступ до бази національних та міжнародних контактів в музичній сфері;
  • Бути контактним центром для закордонних організацій, які хочуть працювати з українським ринком.

Music Export Ukraine стала першою організацією з країн Східного партнерства, яка приєдналась до цієї європейської мережі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Music Export Ukraine провели опитування серед представників української музичної індустрії та порахували потенційні втрати індустрії у зв’язку із коронавірусом.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024