Головна
>
Кіно
>

Документальний серіал «Епізоди» вийшов на Київстар ТБ

Документальний серіал «Епізоди» вийшов на Київстар ТБ

Серіал «Епізоди» розповідає про історії незалежної України, визначні події, на яких виросли цілі покоління. Зняли серіал у форматі розповідей від перших осіб із використанням унікальних архівних матеріалів. Серіал складається з трьох епізодів: «Україна на Мундіалі», «Тінь Чорнобиля» та «Не перемикайтесь!». Фільми створила українська студія Knife!Films, Режисером став Артем Григорян, а продюсером — Максим Сердюк. Відтепер всі три фільми можна переглянути на платформі Київстар ТБ.

Фільм «Епізоди: Україна на Мундіалі» присвячений матчу за вихід у чвертьфінал між футбольними збірними України та Швейцарії на Чемпіонаті світу 2006 року.

У фільмі були використані архівні матеріали, інтерв’ю з футболістами національної команди, тренерським складом, спортивними експертами та шанувальниками української збірної. До роботи над стрічкою долучилася Українська асоціація футболу та FIFA, у ній також знялися Андрій ШевченкоОлександр ШовковськийАртем МілевськийРуслан Ротань та інші. 

Подивитися фільм можна за посиланням.

У 2001 році молоді київські розробники вирішують зробити найскладнішу комп’ютерну гру: з реалістичною графікою, відкритим світом і нетиповим сюжетом довкола Чорнобильської зони. «Епізоди: Тінь Чорнобиля» розповідає про створення відомої комп’ютерної гри S.T.A.L.K.E.R., яку чекали сотні тисяч людей в усьому світі. 

Своїми спогадами про роботу над S.T.A.L.K.E.R. та українську ігрову індустрію тих часів діляться безпосередні учасники розробки та люди, які спостерігали за процесом зі сторони: Андрій Прохоров, Олег Яворський, Олексій Ситянов, Олександр Кохановський, Володимир Корунчак, Олександр Новіков, Олександр Максимчук, Олег Данилов, Дін Шарп та інші.

Переглянути фільм можна за посиланням.

«Епізоди: Не перемикайтесь!» присвячений телевізійним програмам початку 2000-х років, що стали знаковими для країни та створили нових зірок, які стали символами тієї епохи. Ігор Пелих відправляє незнайомих між собою людей у романтичну подорож, Кузьма Скрябін змушує учасників швидко витрачати гроші, Ігор Кондратюк створює зірок за один день. 

Це історія про різноманітне та щире українське телебачення нульових, про те, який спадок воно залишило і чому все змінилося.

Подивитися фільм можна за посиланням.

Олексій Бондаренко у своєму огляді на документальний серіал пише, що авторам вдалося фіксувати в моменті речі, які вже за 10 років зафіксувати може бути майже нереально. Чому «Епізоди» — це дійсно важливе документальне кіно для України майбутнього, як команді вдається балансувати між пропагандою і документалістикою, та чому це дуже показові роботи для дітей 90-х, читайте за посиланням.


Читайте також: Чим запам’ятається Atlas United24

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024