Головна
>
Новини
>

Що таке шоукейс фестиваль ESNS та чим він корисний для українських артистів?

Що таке шоукейс фестиваль ESNS та чим він корисний для українських артистів?

З 1 травня українські музиканти зможуть подати заявку на участь у міжнародному шоукейсі ESNS. Розповідаємо, чому варто підготуватися до цього заздалегідь та пояснюємо, чому цю можливість не варто пропускати. 

Що таке ETEP та ESNS?

European Talent Exchange Programme (або просто ETEP) – це програма підтримки музики на європейському рівні, яка сприяє букінги артистів, за підтримки програми Європейського Союзу Creative Europe.

Серед артистів, які скористалися її перевагами на початку своєї кар’єри такі зірки, як Агнес Обель, Бенджамін Клементайн, Джеймс Дрейк, The Kooks, Aurora, Shame, MØ, Franz Ferdinand та інші.

Наприклад, у 2019 році за сприянням ETEP відбулося 391 шоу 164 артистів у 36 країнах.

Щозими у Нідерландах відбувається шоукейс-фестиваль ESNS, лайнап якого формується із заявок артистів. Вони мають змогу презентувати себе перед європейською професійною музичною спільнотою.

Як ініціатива ESNS, програма ETEP має партнерів серед фестивалів (128 цього року), які приїжджають на цю подію і зацікавлені обирати до своїх лайнапів саме артистів шоукейсу ESNS. Учасниками програми стають з одного боку фестивалі, які обрали таких артистів, а з іншого – обрані артисти.

Щороку цю подію відвідують понад 4 тисячі делегатів, частина з яких представляють 400 міжнародних фестивалів. ЕТЕР підтримують експорт-офіси з Австрії, Бельгії, Естонії, Італії, Каталонії, Люксембургу, Німеччини, Норвегії, Португалії, Словакії, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії, а також асоціація європейських фестивалів Yourope і музичний фонд PRS Foundation. У 2020 році ETEP має намір залучити 11 неєвропейських фестивалів, пропонуючи артистам ще більше можливостей поза Європою. Перший фестиваль із цього списку – Playtime Festival у Монголії.

Чи брали вже українці участь у цьому шоукейсі?

Так, серед них Onuka, Іван Дорн, ДахаБраха, Sasha Boole, DakhDaughters, Гайдамаки і Panivalkova. Згодом їх було запрошено на такі європейські фестивалі, як Sziget, Open’er, Iceland Airwaves, Tallinn Music Week тощо.

«У сучасному перенасиченому музикою світі підтримка, яку забезпечує ЕТЕР, дуже важлива. Особливо для артистів, за котрими не стоїть величезна команда з менеджерів, агентів та рекламщиків. У моєму випадку це допомогло з букінгом кількох великих європейських фестивалів та відкрило для мене австрійський музичний ринок», розповідає Sasha Boole.

Як можна подати заявки на шоукейс?

Заявки на участь у 2020-му вже закриті, але з 1 травня є можливість податися на шоукейс у 2021 році. Більше можна прочитати тут.

Фото: прес-служба

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024