Головна
>
Новини
>

12 найцікавіших номерів Євробачення-2020 – за версією UA: Радіо Промінь

12 найцікавіших номерів Євробачення-2020 – за версією UA: Радіо Промінь

Лірум Лірум
15 Травня, 2020

Завтра, 16 травня, відбудеться спеціальний онлайн-концерт Євробачення «Європа сяє світлом», трансляцію якого можна буде послухати в ефірі UA: Радіо Промінь (або подивитися на UA: Перший) о 22:00.

«Європа сяє світлом» – це незвичайний формат фіналу пісенного конкурсу. Цього року він відбувається як концерт солідарності та об’єднання Європи і світу у боротьбі з Covid-19. Конкурсна ж складова взагалі перенесена на наступний рік.

Ми попросили наших колег – музичну редакцію UA: Радіо Промінь – ще раз переглянути півфінали, які відбувалися 12 та 14 травня, та відібрати дванадцять найяскравіших з них.

«Я сподіваюся, що енергія проб’є всі електронні та цифрові дроти. Хоча, відчуття живого виконання музики навіть у трансляції та атмосферу конкурсу буде складно замінити. Цього року концерт відбувається, скоріше, як акт демонстрації того, що Європа разом, незважаючи ні на що. Відсутність елементу змагання та живого виступу зменшить запал. І все ж дуже важливо, що організатори переформатували захід та представляють своїм шанувальникам шоу, хоч і в дещо іншому вигляді. Взявши за основу такі критерії як якість музичного матеріалу, вокалу, подачі, наявність харизми, і обравши все найцікавіше з Євробачення 2020 року, ми представляємо кращу Дюжину від Променя», – прокоментувала музична редакторка Лариса Клюєвська.

Авторка тексту: Дарина Анастасьєва

Hooverphonic – Release Me (Бельгія)

https://youtu.be/lAqjksxc4iA

Усі 25 років, які грає Hooverphonic, чути в кожній їхній ноті. Що цікаво: нинішній солістці Luka Cruysberghs, стільки ж років, скільки легендарному хіту Mad About You — 20.

Release Me, можливо, занадто камерна для такого конкурсу, але від цього не менш красива пісня.

The Roop – On Fire (Литва)

Тріо з Литви, грають рокапопс, «стильно, модно, сучасно». У перших нотах вокалу можна почути Woodkid – чудова нагода переглянути його Iron, або пошити штани як у соліста групи Vaidotas Valiukevičius.

The Mamas – Move (Швеція)

https://youtu.be/7EpSBDPlZn4

Три вокалістки зі Швеції з піснею в стилі госпел. Після перемоги ABBA авторитет цієї країни поза всякими сумнівами. Move – ідеальний трек для конкурсу: чиста радість і в зображенні, і у звуці.

Victoria – Tears Getting Sober (Болгарія)

Чарівна лірика і чарівна Вікторія. 22-річна випускниця місцевого X-Factor – улюблениця всіх букмекерів, які пророкували їй перше місце.

Ben Dolic – Violent Thing (Німеччина)

https://youtu.be/hAobDQ9GbT4

Етнічний словенець, що представляє Німеччину, посів на місцевому «Голосі» друге місце. Незвично високий голос, але не варто плутати з жіночим. Тембр і манеру порівнюють із Джастіном Тімберлейком.

Vincent Bueno – Alive (Австрія)

Виконавець з Філіппін, який представляє Австрію. За манерою нагадав Бруно Марса, який теж має філіппінське коріння, і чий успіх Вінсент, напевно, хотів би повторити.

Jeangu Macrooy – Grow (Нідерланди)

https://youtu.be/sMcxWB90TTY

Виконавець із суринамського Паранарібу. У 2014-му переїхав до Нідерландів, де брав участь у шоу та номінувався на місцеву музичну премію. Талантом і поглядом «не від світу цього» нагадав Бенджаміна Клементайна.

Gjon’s Tears – Répondez-moi (Швейцарія)

Справжнє ім’я – Gjon Muharremaj, з албанської родини, схоже, мусульманської, що відбивається на манері співу. Фіналіст албанського «Шоу талантів» у 12 років.

Montaigne – Don’t Break Me (Австралія)

Епатажна дівчина з сильним голосом, яка має всі шанси стати другою Sia. Відкриття 2016 року місцевої премії ARIA.

James Newman – My Last Breath (Велика Британія)

https://youtu.be/6iS-lV909T4

Старший брат Джона Ньюмана, відомого хітом Love Me Again. Схожі і вокалом, і поставою. Раніше лише композитор (зокрема співавтор треку Waiting All Night у виконанні Rudimental, яка стала синглом року у Британії), тепер Джеймс йде у вокал слідом за братом.

Daði og Gagnamagnið — Think About Things (Ісландія)

Група, що складається з шести осіб: чоловіка, дружини, родички і друзів. Грають сінті-поп. Драйвові настільки, що просто неможливо встояти на місці.

Tornike Kipiani – Take Me As I Am (Грузія)

Архітектор за освітою, переможець місцевого X-Factor. Можливо, хтось скаже, що у Торніке недостатньо харизми для Євробачення, але чомусь він чіпляє.


Згідно з правилами конкурсу, країна не має права голосувати за свого виконавця, тому в «Дюжині від Променя» немає Go_A, які грають електро-фолк з 2012-го року, і, безумовно, є нашими фаворитами.

«Go_A – гідна електронна оправа для української народної пісні. Завдяки таким артистам як Go_A, вона сьогодні у тренді», – додають у редакції.


Скласти свій особистий рейтинг і порівняти з думкою UA: Радіо Промінь ви зможете в суботу, 16 травня о 22:00. Ведуча ефіру — Олександра Франко.

Налаштовуйте приймачі в своєму місті (Київ – 97,2 FM, дізнатися FM-хвилі в інших містах – за посиланням) або слухайте в мобільному застосунку.

Авторка: Дарина Анастасьєва


Нагадаємо, що цьогорічний конкурс Євробачення було скасовано у зв’язку з пандемією коронавірусу. У лютому, коли ще не було відомо, що на нас чекає, в Україні відбувалися традиційні Національні відбори на Євробачення, а значить – і редакційні онлайн-трансляції видовищ. Прочитати їх та пригадати, як Go_A несподівано перемогли, можна – тут.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024