Головна
>
Новини
>

Організаторам Faine Misto заборонили проводити фестиваль на підтримку полку «АЗОВ»

Організаторам Faine Misto заборонили проводити фестиваль на підтримку полку «АЗОВ»

Рада оборони та військова адміністрація Тернополя заборонила проводити благодійний фестиваль від організаторів Faine Misto, який мав відбутися 13-15 травня у гастрокластері Na ПОШТІ. Натомість фестиваль відбудеться в онлайн-форматі.

Про заборону проведення фестивалю повідомив Володимир Труш, голова Тернопільської військової адміністрації на брифінгу 11 травня. Він наголосив, що подія може відбутися у закритому приміщення зі ЗМІ, але без глядачів.

Організатори вважають таке рішення обурливим та звинувачують владу у вибірковості, оскільки в місті вже неодноразово проводились масові заходи, зокрема у тому ж закладі, що знаходиться в укритті. Свою позицію вони озвучили у відеозверненні:

«Ми приносимо свої вибачення перед усіма Файними Людьми, які придбали квитки, щоб потрапити на живі виступи артистів.
На жаль, ми не передбачили принцип вибірковості тернопільської обласної військової адміністрації у прийняті рішень, коли одним можна, а іншим ні»
— кажуть організатори Faine Misto.


Станом на 12 травня було придбано 426 квитків на загальну суму 187 800 грн. Гроші за квитки можна повернути, написавши на сторінки Faine Misto у соцмережах. У іншому разі їх долучать до загального збору коштів на потреби азовців.

Фестиваль відбудеться в онлайн-форматі та продовжуватиме збирати кошти під час ефіру. Посилання на трансляцію опублікують перед початком події на сайті Faine Misto та на сторінках фестивалю у соцмережах.


Нагадуємо, від початку повномасштабної війни Faine Misto займається допомогою полку «АЗОВ» та закупив амуніції на понад 25 мільйонів гривень. Зі звітами можна ознайомитися у соцмережах фестивалю.


Читайте також: 37 митців, які захищають Україну

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024