Головна
>
Кіно
>

Pandemic, hold my beer — фестиваль Файне Місто зняв фільм

Pandemic, hold my beer — фестиваль Файне Місто зняв фільм

Цього року мав відбутись восьмий фестиваль Файне Місто. Проте на заваді стала пандемія коронавірусу. Проте організатори вирішили зняти фільм про фестиваль та розповісти про усі свої факапи.

За 8 років свого існування фестиваль став масштабною подією, куди щороку з’їжджаються тисячі людей. На початку тут виступало кілька відомих українських рок-гуртів та купа «перспективних, але невідомих» локальних виконавців. Зараз же організатори роблять повноцінний лайнап з сімома сценами. В останні роки хедлайнерами були Lorde, Powerwolf, The Rasmus, Oomph!, To The RatsAnd Wolves.

Внаслідок неможливості проведення Файного Міста у 2020 році організатори вирішили зняти фільм про фестиваль. Режисеркою фільму стала Аліса Глазко. Дівчина мешкає у Європі, тому через пандемію робота велась дистанційно і це також стало цікавим досвідом для команди фестивалю.

 У своїх інтерв’ю власники будь-якого бізнесу часто довго і нудно хвалять себе і свою справу. Дивитися таке геть нецікаво. Ми пішли від зворотного: сіли та чесно і відверто розповіли про всі свої факапи. Безумовно, коронавірус — той ще факап, особливо для музичної індустрії. Але кожен фестиваль по факту — один суцільний факап, який постійно доводиться розгрібати. Тобі здається, що настав кінець світу — а потім якимось дивом проблему все одно вдається вирішити! Так що пандемія — взагалі не найстрашніше, що може статися, — коментують організатори.

  • як фестиваль “налякав дітей і вагітних жінок”;
  • як один із організаторів побився з екс-співорганізатором-дизайнером;
  • як на фестивалі відключився генератор, через що вимкнулася ціла сцена;
  • як на три тисячі відвідувачів було десять туалетів і чим це закінчилося;
  • як в перший день фестивалю в усіх гримерках не виявилося світла;
  • як костюми гурту Lordi не долетіли на фестиваль і загубилися в іншій країні;
  • як гурту Guano Apes ніде було пообідати через тернопільське весілля;
  • як вокаліст гурту Avatar втратив паспорт і його не пустили в країну!

Організатори Файного Міста впевнені, що таке траплялося з усіма організаторами фестивалів. Просто не у всіх вистачало сміливості в цьому признатися.

— Можливо, саме наш фільм навчить когось уникнути подібних помилок у майбутньому! А ми чекаємо, коли вже зможемо зустрітися на майданчику ФМ 2021. Фестиваль триватиме цілих п’ять днів — щоб ми з вами відтягнулися за два роки одразу! Секунди до цього моменту рахує вся наша команда, в якій вже більше сотні людей!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023