Головна
>
Музика
>

У Карпатах відбудеться фестиваль сучасного мистецтва та музики «Фантазери»

У Карпатах відбудеться фестиваль сучасного мистецтва та музики «Фантазери»

20-22 жовтня у селищі Ясіня та на високогірному курорті Драгобрат відбудеться щорічний фестиваль сучасного мистецтва та музики «Фантазери». Мета фестивалю — сприяти децентралізації культури та захисту екосистеми Карпат. Напередодні фестивалю відбудеться однойменна міжнародна мистецька резиденція, учасники якої представлять свої композиції.

Фестиваль вперше відбувся 2017 року. Щоправда, у 2022 році його не проводили через початок повномасштабного вторгнення. Цього року у фокусі фестивалю та резиденції — тісна взаємодія з місцевими мешканцями селища Ясіня та людьми, які переїхали туди з інших регіонів. З 24 лютого 2022 року селище прийняло понад тисячу переселенців.

За кілька днів до фестивалю, до дня селища Ясіня, 14 жовтня, відбудеться концерт львівського гурту Пиріг і Батіг та виступ дніпровського музиканта Євгена Гордєєва з музичною програмою в самоствореному ним жанрі «донбасонова», також будуть представлені локальні гурти.

Традиційно перед початком фестивалю відбудеться міжнародна мистецька резиденція «Фантазія». Впродовж роботи резиденції для всіх охочих в селищі Ясіня проходитимуть безкоштовні події, серед яких кінопокази, театральна постановка, музичні виступи, майстер-класи з традиційних співів, танців, шиття, мозаїки та кераміки та гірська екскурсія. Учасниками резиденції стануть Євген Гордєєв, Рома Банан, Христина Кірік, Олексій Зінченко та Scaners123.

«Серед українських резидентів та резиденток є внутрішні переселенці зі сходу та півдня. В контексті війни “Фантазери” намагаються зберегти власні традиції та збирають старих і нових друзів для культурної взаємодії та зміцнення громади. Щоразу обираючи місто-партнера, цього року фестиваль та резиденція співпрацюють із культурною платформою Module, що репрезентує прифронтове місто Дніпро», — додають організатори події.

Відтак, в межах програми відбудуться презентації доробку учасників резиденції, а також виступи учасників лейблу дніпровської музичної формації Module Dnipropop: Kurs Valut, Warнякання, Ship Her Son, Maxandruh, Monotonne, Walakos, Ігор Ялівець та Роман Славка

Серед кураторів фестивалю будуть Жанна Кадирова, Оксана Усачова, Дана Брєжнєва та Євген Касьян.

Повну програму заходів організатори повідомлять згодом.


Читайте також: Кінофестиваль «Молодість» оголосив фільми конкурсних програм

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024