Головна
>
Кіно
>

На кінофестивалі Docudays UА покажуть фільми, зняті на передовій

На кінофестивалі Docudays UА покажуть фільми, зняті на передовій

6 червня о 17:30 в Києві на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться прем’єра альманаху «Медіацентр ЗСУ & Архів Війни: фільми з передової». Це три історії, що відкриють завісу роботи військових у найгарячіших точках нашої країни, знятих на передовій режисером Сергієм Лисенком. Альманах представляє Архів Війни у співпраці з Медіацентром ЗСУ.

Лірум є інформаційним партнером події.

«Хочеш літати — копай»

У медіа ми щодня бачимо ефектні відео результатів роботи операторів БПЛА. Кропітка робота, яка відбувається до того, зазвичай залишається за лаштунками. І мова не лише про організацію вильоту, а й про такі банальні речі, як правильне облаштування позицій. Добре викопане укриття зберігає життя — це правило однакове і для піхотинців, і для пілотів БПЛА. 

Один день із життя підрозділу ударних безпілотників 47-ї окремої механізованої бригади «Магура» — це риття окопів, жарти, бойові вильоти, бутерброди під обстрілами й знову риття окопів. Бо що краще боєць копає, то довше він живе.

Кадр із фільму «Хочеш літати — копай»

«Плем’я Апача»

Виїзди на бойову роботу для командира танку Апача — звична щоденна справа. Але цього разу йому потрібно виконати завдання з навідником, який виїжджає на лінію зіткнення вперше. Проста історія про складну роботу танкістів 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського — про споряджання танку, підготовку екіпажу та бойове хрещення навідника, який ще нещодавно був цивільним. 

Кадр із фільму «Плем’я Апача»

«Бадабум»

Під час штурму командиру доводиться ухвалювати швидкі, нестандартні й дуже ризиковані рішення. Одне з таких вдалося зафіксувати військовим документалістам під час контрнаступу на Запоріжжі. Коротка нарада на КСП з командиром 36-ї окремої бригади морської піхоти, Героєм України Віктором Сікозою, швидке планування з саперами й «великий бадабум», який паралізував кілька ворожих позицій.

Кадр із фільму «Бадабум»

Читайте також: «Культура Херсона розвивалася всупереч місцевим чиновникам чи інституціям». Режисер Роман Бондарчук про дитинство на Херсонщині та мистецький опір

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024