Головна
>
Література
>

В Україні вийде пригодницький комікс про борщ

В Україні вийде пригодницький комікс про борщ

У липні вийде друком комікс «Коротка історія українського борщу» авторства Євгенії Кузнєцової. Про це письменниця повідомила на своїй сторінці у фейсбуці, зазначивши, що це «перший у світі комікс про борщ».

За словами Євгенії, ідея видати книжку з‘явилася близько року тому. Тоді дизайнер і видавець Ілля Стронговський запропонував авторці написати комікс про борщ. Ідею вирішили втілити в реальність. Комікс проілюструвала художниця Софія Сулій.

«Для мене це був перший досвід написання мальописного сценарію і мені дуже сподобалось. Софія Сулій дуже тонко вловила атмофсеру осіннього Києва. Там прекрасні кольори і несподівані ілюстраторські рішення. У сценарії я писала: “Отут якби шось таке придумать, щоб воно отак якось зіграло”, — і Софія р-р-раз і придумувала краще, ніж я би могла собі уявити», — ділиться Євгенія Кузнєцова

Історія вкладена в діалогах і пригодах героїв. Однак, гостросюжетності у коміксі немає, каже авторка:

«Я постійно нудила, що давайте тільки без нудних відступів, типу а зараз, любі читачі, ми вам впакуємо щось корисне під виглядом чогось красивого. Але нє, там гладенька цікава історія». 

Науковими редакторками коміксу стали Мар‘яна Душар і Олена Брайченко. З ними авторка вела «дискусії про солене сало і колір прадавнього квасу» та консультувалася щодо тексту.

До слова, «Коротка історія українського борщу» — це перший комікс, написаний Євгенією Кузнєцовою. Книжку можна передзамовити на сайті видавництва «Видавництво».


Читайте також: У The New York Times опублікували комікс ілюстраторки Жені Олійник

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024