Головна
>
Новини
>

Freel та FO SHO релізнули трек «Кролики»

Freel та FO SHO релізнули трек «Кролики»

Freel разом з хіп-хоп гуртом FO SHO випустили сингл Кролики. Пісня розповідає про залежність від смартфонів та соціальних мереж і те, як люди проводять життя перед екранами. 

У коментарі для LiRoom Freel (Андрій Шалімов) —  зізнався, що хотів попрацювати з колективом із трьох сестер FO SHO вже давно.

Раніше і дівчата, і Андрій вже були задіяні в одному проєкті «Казка про». Проєкт об’єднав  українських урбан-артистів, аніматорів, бітмейкерів та сонґрайтерів.  

Однак тоді  кожен з учасників робив свою частину окремо, не перетинаючись з іншими. Тому Кролики — перша спільна робота Freel з FO SHO.

«Я давно хотів зробити щось разом з FO SHO, це навіть було одним із моїх 100 бажань на 2021 рік, які я сформував на початку січня. І от, у грудні вже маємо готовий спільний трек», — розповів Freel для LiRoom.

І от тепер репер втілив свій задум разом з дівчатами. Релізнути трек вирішили одразу, як тільки закінчили роботу і не відкладати.

«Фріл запропонував нам зробити спільну пісню. Ми послухали демо, нам дуже сподобалось. Кролики — це саркастична пісня про те, як все людство з ранку до ночі дивиться в екрани компів та смартфонів і скролить. Зараз люди отримують потік інформації без жодних фільтрів і це стало нашою нормою. Це і є головною темою треку», — розповідають FO SHO.  

Фріл задумав цю пісню ще у 2020 році, коли видалився із соцмереж на 100 днів. Для Андрія це був прекрасний експеримент: з’ясувалося, що у нього на все вистачає часу. До речі, виконавець радить влаштовувати інформаційний детокс усім хоча б на вихідних:

«Тема інформаційного детоксу мені дуже близька. Оскільки я бачу, що соцмережі мають величезну владу над людьми, і викликають неабияку залежність. Я видалився із соцмереж, бо розумів, що підсів на швидкий дофамін. Раджу усім: нехай не на 100 днів, як я, але спробуйте якось на вихідних не дивитися у телефон, провести тиждень без Фейсбуку чи Інстаграму тощо».  

Реліз пісні з’явився швидше для підписників на Патреоні, який Фріл запустив минулого року. За його словами ця спільнота постійно росте, а патрони для нього — «головна рушійна сила» і завдяки платформі він може більше часу «присвячувати творчості і частіше випускати матеріал». 

Стати патроном і підтримкою для виконавця можна (і отримувати ранній ексклюзивний доступ до релізів!) можна тут.

Спеціально для читачів LiRoom Freel поділився особистим ТОПом українського репу:

«Цього року мій ТОП українського репу, без місць, виглядає так: Chino, Байстрюки, drimandr та С23».

З останніми, до речі, Фріл вже записав спільний трек і відзняв кліп, який зараз на стадії монтажу. 

Тож чекаємо наступного релізу, а поки слухаємо Кролики на платформах Spotify, YouTube, Apple Music.

Нагадаємо, нещодавно Freel представив трек Давній друг, який став саундтреком до книжки Артема Чеха «Хто ти такий». У тексті пісні — купа «пасхалок» до подій твору. А згодом вийшов і кліп-ностальгія за доінтернетним дитинством 90-х.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024