Головна
>
Новини
>

Freel випустив пісню, написану під час останніх боїв за Донецький аеропорт

Freel випустив пісню, написану під час останніх боїв за Донецький аеропорт

Сьогодні, 6 листопада, репер Freel презентував лірик-відео на пісню Спалах. Це другий сингл з майбутнього однойменного дебютника музиканта.

У лірик-відео використано кадри з відео «Дума про піхотинця. 1908-2018».

Пісня Спалах була написала під час останніх боїв за Донецький аеропорт. «Слідкуючи разом з усією країною за новинами, думав: “Я зобов’язаний щось зробити, не можна сидіти, склавши руки”. І написав Спалах. Плакав і писав, знову писав і знову плакав, – розповідає Freel. – Пісня довго лежала, очікуючи свого часу. Я повернувся до неї, коли мій кращий друг, письменник Артем Чех, пішов на війну. Я знав, що інколи Чех так само, як герой пісні, дзвонить додому з передової, просто щоб сказати дружині, що кохає її, що він живий».

Freel вже виконував цю пісню перед справжніми кіборгами. Це трапилось в арт-поселенні Обмирок, заснованому режисером Леонідом Кантером. «Після виступу дехто з кіборгів підходив до мене зі схваленням — мовляв, Фріл, кльовий трек, випускай! Чи отримував я колись вищу оцінку своєї творчості за цю? Ні. Чи напишу я колись текст кращий, ніж в цій пісні? Не впевнений», – додав музикант.


 Артем Рісухін

Больше всего в музыке я ценю искренность. И порой, она гораздо важнее, чем сильный продакшн или попытка влиться в звучание новой школы. Новый трек Фрила – это невероятно сильный, пробирающий хип-хоп. Один из лучших украинских текстов в этом году. Образы и метафоры, которые погружают тебя мгновенно. Спалах говорит о войне, но не манипулирует, не пытается капитализировать трагичность. Фрилу удается держать накал, намеренно не срывать динамику, хотя так хочется добавить в его флоу чуть больше надрыва – к концу песни это все становится не таким важным, как засевший в голове образ. Это первый трек за долгое время, на котором я по-настоящему расплакался.


Нагадаємо, що тиждень тому Freel презентував Intro з майбутнього альбому. Сама платівка Спалах вийде 19 листопада.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023