Головна
>
Новини
>

Сергій Жадан та «Село і люди» презентували пісню у бомбосховищі

Сергій Жадан та «Село і люди» презентували пісню у бомбосховищі

Попри інтенсивні обстріли Харкова, місто тримає оборону на різних фронтах. Зокрема, й культурному. Тож 16 квітня в одному з харківських бомбосховищ Сергій Жадан та харківський гурт Село і люди презентували пісню Баю, бляха, бай за мотивами однойменної книги Адама Мансбаха від видавництва Vivat. Це перша презентація книги з часу великої війни в Україні.

Фото: Сергій Бобок

Книга «Баю, бляха, бай» Адама Мансбаха брутальна й водночас ніжна колискова, яка незабаром вийде друком. У видавництві зазначають, що книга стане в нагоді як для батьків зі стажем, так і для початківців або тих, хто ще тільки перебуває в щасливому очікуванні. Однак читати її на ніч малечі все ж таки не варто.

З початку повномасштбаної війни Адам Мансбах виступив на підтримку України і долучився до культурного бану росії на рівні з багатьма іншими закордонними письменниками. Зокрема він опублікува обкладинку своєї книги з слоганом «Go Fuck Yourself, Putin» (оригінальна назва книги «Go Fuck to Sleep»).

Перекладачем книги виступив Сергій Жадан, який разом з гуртом Село і люди презентували однойменний трек.

«Мені подобається, що ця презентація відбувається у Харкові. Нехай навіть у підвалі, але все одно це наш український Харків, і це наше літературне життя. Ми потім вийдемо з підвалів в книгарні і палаци спорту, де будемо збирати мільйонні натовпи читачів. Переклав я цю книгу ще до війни. Вона мала вийти у лютому друком, однак почалась війна, тож видання книжки трішки перенеслося. Текст іронічний, позитивний для тих, хто має здатність посміятись із себе та обставин», — сказав Сергій Жадан.

Він також додав, що книга написана для дітей лише на перший погляд — насправді вона буде корисною і самим батькам.

Під час концерту відбувся збір коштів, а усі зібрані гроші відправили до благодійних фондів.

Адам Мансбах — американський письменник, лауреат Каліфорнійської книжкової премії, професор художньої літератури, автор низки бестселерів, що отримали відзнаки найкращих книг за версією «San Francisco Chronicle». Його есеї друкували різні періодичні видання (New York Times Book Review, The Believer, Granta, The Los Angeles Times).


Читайте також: Слухаємо новий трек The Hardkiss

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024