Головна
>
Новини
>

Нова 5nizza та фаворитка сезону. Рекап 2 сліпих прослуховувань 12 сезону «Голосу країни»

Нова 5nizza та фаворитка сезону. Рекап 2 сліпих прослуховувань 12 сезону «Голосу країни»

LiRoom LiRoom
6 Лютого, 2022

Ми продовжуємо слідкувати за «Голосом країни». Другі сліпі прослуховування вийшли менш одіозними, ніж перші. Водночас нам довелося перенести вихід рекапу через те, що ми святкували 10-річчя і трошки затрималися.

Цього року ми вирішили, що не будемо фіксувати спікерів, які описуватимуть шоу. Тож другий випуск коментують головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко та вокальна тренерка й вокалістка гурту Black Balloon Аля Шандра.

Читайте також: Ворожка, об’єднання країни та пивний магнат в журі (што?). Рекап 1 сліпих прослуховувань 12 сезону «Голосу країни»


Олександр Свіріденко

Пісня: Сальто Назад О, мамо

Повернулись: Надя Дорофєєва, Оля Полякова


Олексій Бондаренко

Найбільше у цьому виступі мене цікавить, чи запланованим був танок побратима. Якщо чесно, після таких номерів зазвичай нема чого сказати. Все красиво, заспівав нормально, зіграли добре. Цікавіше, чи будуть залучати оркестр далі по ходу сезону, і якщо так, то яким чином?

Аля Шандра

Ефектно. Круто, що виступають оркестром і здається навіть наживо. Вокал військового судити не можу через моральний тиск. Get Lucky на біс звучала, як на мене, сильніше.

Марта Липчей

Пісня: AC/DC T.N.T.

Повернулись: Оля Полякова

Олексій Бондаренко

У цьому виступі у мене в голові не сходиться приблизно все. По-перше, навіщо була підводка про голос Карпат, якщо врешті ми почули AC/DC? По-друге, я давно не бачив настільки жорсткого неспівпадіння підібраного одягу та пісні. Це так дезорієнтувало, що важко було сконцентруватися на виступі. 

Коли ж туман трохи розвіявся, на мене насунулася туга і сум. Бо ми побачили чергову кавер-виконавицю із непоганими навичками, але абсолютно неочевидними амбіціями. Ну, пройде в «Голосі» кудись. Ну, наб’є собі кілька тисяч підписників в інстаграмі. А далі що? Завжди хочеться вірити, що «Голос» має стати трампліном для нових артистів із власним матеріалом. У цьому випадку не віриться.

 

Аля Шандра

Голос Карпат вочевидь звучить як Портер паб. В цілому, я зараз якраз п’ю пиво, тому мені все ок.

Вокал типовий, помітно що ним займаються і розвивають. Пиво мені сподобалося більше.

Валентин Скрипник

Пісня: KALUSH Зорі

Повернулись: Потап, Надя Дорофєєва, Оля Полякова

Олексій Бондаренко

Пан Скрипник теж вразив контрастом, але зовсім інакшим. За дуже простим образом та історію ховався дійсно унікальний вокал, ще й цікаве оброблення нового хіта. Завжди приємно, коли беруть актуальні пісні, а не щось зі збірки Romantic Collection 1996.

Можливо він неідеально заспівав, але у цьому виступі була ідея і власне бачення, що дуже круто.

Аля Шандра

Дууууже прикольно співає. З такого міксу фактури й таланту треба робити крутого ТікТокера-вокаліста або наступного Велбоя. Я б і сама повернулась, тому що дуже чуттєво, щиро і зе лест бат нат лист — чисто!

Ірина Перегрим

Пісня: Тіна Кароль Show me your love

Повернулись: ніхто

Олексій Бондаренко

Вибачення Потапа за те, що він не повернувся — ледь не найщиріший момент усього випуску. Та й пані Ірина — справжній голос народу. Аж дивно, чого «народний тренер» Андрій Мацола не взяв її собі в команду. 

Аля Шандра

Класно тримається на сцені, хоч і помітно по голосу, що складно стримувати хвилювання. Народні мотиви досить передбачувані, високі ноти на своїх місцях, йодлі додають аматорського шарму, навіть шкода, що ніхто не повернувся.

Марія Сур

Пісня: Destiny’s Child Survivor

Повернулись: Потап, Надя Дорофєєва, Оля Полякова

Олексій Бондаренко

Якщо талант-шоу створені не для того, щоб такі учасниці в них перемагали — то я не знаю навіщо це все. На сцені готова зірка. Вона знає, що робить, впевнено себе почуває, вміє і у вокал, і у речитатив. А головне — в ній відчувається творчий запал. Пані Марія ще й обрала таку пісню, на якій спроби продемонструвати весь свій вокальний потенціал звучать доречно, а не як коли вмикають Крістіну Агілеру, співаючи Один в каное. 

До того ж цього сезону в журі немає Тіни Кароль, а отже шанси отримати другого Романа Сасанчина сильно падають. 

Аля Шандра

Майбутня Дорофеєва? Зачитує учасниця навіть краще, ніж співає. Здається, що тут крутий потенціал, хоча над розчепленням ще варто попрацювати і поставити голос. Але враховуючи вік пані Марії, там все ще може мутувати і змінитися докорінно.

Роман Меліш

Пісня: Vivaldi Vedro con mio diletto

Повернулись: Оля Полякова, Святослав Вакарчук

Олексій Бондаренко

Пан Меліш давно і професійно реставрує старовинну музику. Його виступ важко коментувати, бо я в таких жанрах не розуміюся. Але варто сказати респект кастинг-команді шоу, що змогли знайти настільки цікавого героя. 

Аля Шандра

Неочікуваний чоловічий тенор, помітно що співає професійно і давно. Втім, якщо подумати, то так собі плот твіст — у «Голосі» завжди з’являється оперний співак. Йой, най буде.

Роман Лютий

Пісня: Без Обмежень Зорі запалали

Повернулись: ніхто

Олексій Бондаренко

«Голос країни» має чіпляти різноманітну аудиторію. Зазвичай за виступом я можу з 90% впевненістю сказати, чи сподобається він моїй мамі та бабусі. Ось цей виступ сподобався б моїй бабусі. Але цілком нецікавий, наприклад, мені: і через вельми типове виконання, і через вибір пісні. 

Аля Шандра

Ох. Я вважаю, що дуже класно, коли на шоу показують людей різного віку. Але у таких випадках давати якусь оцінку складно. Щодо техніки — тут ще є до чого прагнути, але круто що учасник зміг втілити свою мрію, зробити це щиро. Ну і чудово.

Modoom

Пісня: Софія Ротару Червона Рута

Повернулись: ніхто. Забрали Мацола та Заріцька.

Олексій Бондаренко

Мені важко згадати пісню, яка була б більш заяложена, ніж Червона Рута. Маючи в арсеналі багатоголосся можна було б зробити, що завгодно — наприклад, обіграти неочевидний хіт (як це вже робили із Гуси та Зорі). Але ні. Ми отримали виступ, який абсолютно нічим не вражає і ніяк не розкриває талант самих артистів. 

У власній творчості гурт Modoom намагається писати максимально кальянний регеттон російською. Думаю, цієї інформації достатньо для оцінки творчого потенціалу.

Аля Шандра

Вокал професійний, як вони його використовують — це вже справа смаку кожного окремого слухача. Як на мене, чувакам треба визначитись вони граються в NSYNC, BTS чи Pentatonix.

Юлія Войтко

Пісня: James Brown Man’s World

Повернулись: Потап, Надя Дорофєєва, Оля Полякова

Олексій Бондаренко

Дуже багато манірності і замало музики. У пані Войтків справді крутий голос і достатньо впевненості в собі, щоб закріпитися на українській сцені. От, щоправда, боюся що з Олею Поляковою вони візьмуть курс на музику для корпоративів, під яку мають гоцати п’яні жінки. На кшталт «Королевы ночи».

Аля Шандра

Взагалі-то я дуже люблю низький жіночий тембр голосу, але коли він зміксований з такою англійською все це стає схожим на спів п’яної подружки в караоке на Позняках. Можливо, з іншим репертуаром, наприклад з треком іспанською мовою учасниця може зазвучати досить непогано.

Максим Бородін

Пісня: HammAli & NavaiПрятки

Повернулись: Потап, Оля Полякова, Святослав Вакарчук

Олексій Бондаренко

Мені чогось одразу згадався Даніель Салем. Пан Бородін не настільки маскулінний, але по всіх інших параметрах усе сходиться — красивий чоловік із душевними піснями, при цьому батько-герой і люблячий сім’янин. 

Чекаю що на нього мають надягти шкіряну куртку й дати заспівати якийсь єєєє рок. Потім він має всіх розчулити ліричною баладою. Головне, щоб не закінчив на Висоцькому, як його попередник. 

Аля Шандра

Гарно поставлений баритон. Помітно, що учасник розуміє свої сильні сторони, і свій образ, тому все досить чисто і цілісно. Та було б дуже круто, якби він одразу ж співав українською. Бо такі треки у мене особисто одразу викликають відразу.

Ліза Овраменко

Пісня: Артем ПивоваровДежавю

Повернулись: ніхто. Забрали Мацола і Заріцька.

Олексій Бондаренко

Мені все сподобалося у цьому виступі. Так, місцями нерівно заспівано, але абсолютно не критично. Пані Ліза обрала класну пісню, цікаво її обробила під себе. Оркестр «Голосу» як завжди прекрасно грає. Загалом, здивований, що ніхто не повернувся.

Зате у команді Мацоли з’явилася артистка, як після проєкту може стати справжньою зіркою.

Аля Шандра

Звук дещо «в носа», помітно, що учасниця дуже хвилюється. З цим голосом точно можна і варто працювати, погоджуюся зі Святославом Івановичем — це тільки початок для Лізи.

2tone 

Пісня: 5’nizzaСолдат

Повернулись: Оля Полякова, Святослав Вакарчук

Олексій Бондаренко

Нарешті на сцені не просто виконавці, а справжні артисти. Очевидно, що вони надихаються 5nizza, це видно навіть по назві. Але одразу відчувається, що ці хлопці мають що сказати. І добре, що в журі зараз немає Бабкіна, бо вони б пішли до нього, а на виході ми б отримали нового Романа Дуду.

Натомість вони пішли до Вакарчука, а отже можна сподіватися на те, що він допоможе їхній творчості. Тим паче Святослав Іванович є великим шанувальником 5nizza і навіть співав із ними на концерті-реюніоні в Києві.

Але ж наскільки разюча різниця між цим виступом та більшістю інших? Ці хлопці виглядають так, ніби вони щойно прибігли з переходу у якому виступали. Але у цьому є життя, амбіція, музика кінець кінцем. Ти бачиш музикантів, які точно мають власні пісні і люблять те, що переграють. А не просто виконують завчений репертуар. 

Саме за таких артистів ми й любимо «Голос». Однозначно мої фаворити на це момент. 

Аля Шандра

Прекрасне тембральне поєднання. Офігенний харш і крутий чистий вокал. Топ пацани, топ контент, топ виступ.

Gera Gerc

Пісня: Герман Дутковський, Віталій Коваль Кто где?

Повернулись: Потап, Надя Дорофєєва, Оля Полякова, Святослав Вакарчук

Олексій Бондаренко

Люди, які ходять на Atlas Weekend, мають впізнати Германа. Гера зазвичай веде всі сцени та події від лейблу Masterskaya. І так, він відомий радіоведучий і професійний перформер.

Мені музично не близький такий матеріал. Але виконано було якісно, фірмово, а головне — Гері вдалося протягнути в ефір власну пісню. Таке не часто трапляється на «Голосі».

Здивувало інше. Тричі Святослав Вакарчук повертався цього випуску, і всі три рази на російськомовні пісні. Не те щоб це зрада, але тенденція цікава. 

Аля Шандра

Надзвичайно впевнений у собі. Музичка качає, втім слова я не розбираю зовсім, якщо це може слугувати характеристикою виступу учасника. Не дуже зрозуміла чому всі тренери розвернулися.

Читайте також: Ворожка, об’єднання країни та пивний магнат в журі (што?). Рекап 1 сліпих прослуховувань 12 сезону «Голосу країни»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024