Головна
>
Зарубіжне
>

Як підтримати розмову про цьогорічну «Греммі»

Як підтримати розмову про цьогорічну «Греммі»

Вчора в США пройшла 61-а церемонія нагородження премії «Греммі». Якщо вночі ви віддали перевагу сну, а на ранок зрозуміли, що вам терміново треба підтримати розмову з приятелями про найголовнішу музичну премію – цей матеріал саме для вас.

Розпочати варто з того, що вивчити головних переможців вечора та хоча б продивитись найкращі альбоми по жанрах. Усіх можна знайти на сайті премії, а ось невеликий список найважливішого.

Запис року: Childish Gambino – This is America
Альбом року: Kacey Musgraves – Golden Hour
Пісня року: Childish Gambino – This is America
Найкращий новий артист: Dua Lipa
Найкращий поп-альбом: Ariana Grande – Sweetener
Найкращий електронний альбом: Justice – Woman Worldwide
Найкращий рок-альбом: Greta Van Fleet – From the Fires
Найкращий альтернативний альбом: Beck – Colors
Найкращий R&B альбом: H.E.R. – H.E.R.
Найкращий реп-альбом: Cardi B – Invasion of Privacy
Найкращий кантрі-альбом: Kacey Musgraves – Golden Hour

Головні нагороди цього року забрав репер Childish Gambino та кантрі-виконавиця Kacey Musgraves (вона ж забрала майже усі статуетки в жанрі). Обидва отримали по чотири статуетки. Гамбіно таким чином став першим репером, який здобув перемогу і в Записі, і в Пісні року. Але незважаючи на це, зірка вечора на самому вечорі присутньою не була.


З інших цікавих фактів про переможців цьогорічної «Греммі»:

Карді Бі стала першою сольною виконавицею, що отримала нагороду за реп-альбом. Серед її конкурентів був репер Mac Miller, який помер у вересні 2018-го. Співачка записала відео в Інстаграмі, в якому розповіла, що прочитала статтю, в якій ніби-то було сказано, що сім’я Мак Міллера хотіла б, аби, якщо Міллер не отримає статуетки, переможницею стала Карді. Завершила вона цей спіч фразою, що ділить «Греммі» з ним.

Тим не менше, колишня дівчина Мак Міллера Аріана Гранде у своєму Твіттері обурилась такою на її думку несправедливістю та написала, що це все «буквально лайно собаче». Свою реакцію вона вже видалила, але як відомо скріншоти не горять.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений CARDIVENOM (@iamcardib)

Ще одною першою жінкою, що здобула перемогу, стала звукорежисерка Емілі Лазар за дизайн (досі не розумію, чому Engineered перекладається так) альбому Beck. Емілі Лазар зокрема встигла попрацювати з Vampire Weekend, Foo Fighters, The Killers, Linkin Park, SIA, Coldplay тощо.

І останньою у цьому списку стала Лорі Андерсон, яка вперше отримала нагороду. Вона у номінації – «Найкраще виконання камерної музики/виступ невеликим ансамблем».


У рамках розмови про «Греммі» не гріх буде згадати про те, що торішні скандали та критика від представників та представниць феміністичного руху не пройшла повз організаторів. Мало того, що більшість виступаючих на вечорі були саме виконавиці (справедливим буде відмітити, що можливо так і не планувалось – Дональд Гловер, Фаррел Вільямс (який отримав статуетки за найкращого продюсера) та ще кілька виконавців відмовились виступити та й взагалі не з’явились), ще й головною ведучою стала Аліша Кіз. Вона вивела на сцену своїх «сестер» Леді Гагу, Дженіфер Лопез, Мішель Обаму та Джаду Пінкет Сміт та завершила промову питанням Who run the world?.

Але найголовнішою перемогою жіноцтва цього вечора стала відзнака кантрі співачці Доллі Партон. Співачка виступила на «Греммі» вперше з 2001-го та заспівала разом Кейсі Масгревс, Майлі Сайрус (яка є її хрещеною донькою, до речі), Little Big Town, Кеті Перрі та Марен Морріс. Вони виконали попурі з найвідоміших пісень легенди кантрі-музики та однієї з найвідоміших співачок-феміністок, серед яких зокрема Here You Come Again та Jolene. Хорошої якості відео ми навряд дочекаємось найближчим часом, тому маємо те, що маємо:

Для впевненості можна ще подивитись кілька відео з виступами музикантів, зокрема Леді Гаги, Дуа Ліпи, Тревіса Скота та інших. Вони зібрані наприклад тут.


Що обговорення церемонії без обговорення нарядів знаменитостей? Для тих, кому дуже цікаво – ось галерея з 55 луків. Для тих, кому трошки менше цікаво – ось список найкращого від The Cut. Для тих, кому зовсім не цікаво – ось чотири найкращих образи (зліва на право – Майлі Сайрус, Леді Гага, Жанель Моне та Chloe x Halle):

Джерело: Getty Images

Ну і головне: саме на «Греммі» показали перший розширений тизер «Аладдіна». А з ним і нового Джина!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024