Головна
>
Література
>

В Івано-Франківську створили нове видавництво «Гравітація»

В Івано-Франківську створили нове видавництво «Гравітація»

В Івано-Франківську заснували видавництво «Гравітація». Воно співпрацюватиме з українськими письменниками та видаватиме закордонну літературу, яка досі не перекладалася. Про це розповіла засновниця видавництва Христина Козловська.

Вона зазначає, що мета видавництва «проста і водночас дуже амбітна — притягувати людей та хороші книжки одні до одних»:

«Всі ми знаємо, що гравітація — це властивість тіл із масою притягуватись одне до одного…Наше ж видавництво хоче сприяти літературній гравітації. Воно вірить, що література приносить у людське життя красу, любов та людяність — речі, завдяки яким тримається наша світобудова, речі, завдяки яким тримаємося ми», — додає Христина Козловська.

Засновниця «Гравітації» також розповіла для видання «Читомо», що працювати над видавництвом почала після початку повномасштабного вторгнення. Сама ж ідея його заснування з‘явилася значно раніше.

Поки що в команді видавництва лише Христина — вона виконує всі організаційні функції. З «Гравітацією» співпрацюватимуть редактори, коректори, дизайнери, верстальники, фотографи. 

Найближчим часом засновниця видаватиме власні книжки, а згодом планує «відкривати нові імена в українській літературі», так і видавати закордонну літературу, яка досі не перекладалася. 

Поки що «Гравітація» видала книжки Христини Козловської «Відступники» та «Останні дні».


Христина Козловська — українська письменниця, поетка, журналістка, родом з Івано-Франківщини. Друкувалася у виданнях «Світ молоді», «Буковинський журнал», «Перевал», «Література і життя», «Галицький кореспондент», а також в органі українців Північної Америки «Українське слово». Авторка книжок прози «Коштовніше за золото», «Ящірка та її хвіст», співавторка співавторка книжки «При надії. Дев’ять особливих місяців».


Читайте також: Український інститут книги закликає провести мовчазну акцію, щоб придбати книжки в бібліотеки

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024