Головна
>
Література
>

Поетичні читання, лекції та екскурсія: у Києві «Видавництво Старого Лева» проведе Гаражну суботу

Поетичні читання, лекції та екскурсія: у Києві «Видавництво Старого Лева» проведе Гаражну суботу

13 липня в Києві «Видавництво Старого Лева» і Музей Ханенків проведуть Гаражну суботу, що відбудеться у музейному дворику (вулиця Терещенківська, 15). Захід проходитиме з 11:00 до 19:00. Вхід до дворика можливий за квитком вартістю 50 гривень, який можна обміняти на знижку такого ж розміру при купівлі книг та сувенірів.

30% від прибутку видавництва під час події віддадуть на закупівлю книг для ініціативи «Книги на фронт». Організатори також запрошують гостей приносити свої книжки, які будуть передані захисникам. 

Програма заходу

12:00 — Екскурсія двориком від команди Музею Ханенків

13:00 Майстер-клас для дітей «День народження Бобра» (за книгою «Ідеальний рецепт до дня народження»)

На майстер-класі за книгою Кеті Гадсон «Ідеальний день народження» діти разом з Бобром та його друзями Черпепахою, Пташкою, Кроликом та Білочкою святкуватимуть день народження й вигадають, як «спекти» йому найсмачніший торт.

14:00 — Подорож Черніговом: читанка за книжечкою-мандрівочкою

На Гаражній суботі відбудеться подорож Черніговом — читанка за новенькою книжечкою-мандрівочкою, що розповідає про старовинне місто, його вулиці та мешканців. 

15:00 — Підлітки та кінематограф. Розмова за мотивами «Твоя книга про кіно» Ольги Бірзул

«Твоя книга про кіно» кураторки кінопрограм і культурної менеджерки Ольги Бірзул — путівник світом кінематографу для підлітків та дорослих. На зустрічі зосередяться на співжитті підлітків, соцмереж та кінематографу. А ще поговоримо про кіно як спосіб пізнання світу, походи до кінотеатру, кінокритику та особливості спільного перегляду фільмів глядачами різного віку. Модеруватиме зустріч Анна Шиманська.  

16:00 — Марія Примаченко та її дивозвірі: лекція від письменниці Марини Макущенко

Марія Примаченко — одна з найвідоміших українських художниць, що подарувала світу загадкових дивозвірів на своїх картинах.  Як творила та жила мисткиня? Які секрети ховають її полотна? А ще про те, як картини Марії Примаченко знаходять вихід у літературі та сучасному мистецтві розповість письменниця, авторка книги «Таємне життя дивозвірів Марії Примаченко» Марина Макущенко.

17:00 – Творча зустріч з Олександром Фоззі Сидоренком та автограф-сесія

Олександр Фоззі Сидоренко — музикант гурту Танок на Майдані Конґо, журналіст та письменник. На ній автор розповість про дві книжкові новинки — перевидання історії «Червоні хащі» та новий роман «Хеві-метал», а у гостей буде можливість поставити йому питання про літературу, музику та творчість.

18:00 – Поетичні читання: Мар’яна Савка, Любомир Серняк, Олена Гусейнова

Що об’єднує поезію Мар’яни Савки, Олени Гусейнової та Любомира Серняка? Найперше те, що своїми віршами ці поети говорять про любов, війну і це бентежне життя. А ще у кожного з них цієї весни вийшла нова поетична книжка.


Читайте також: Портал Експеримент запустив програму з поповнення книжкових фондів бібліотек. Як долучитися?

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024