Головна
>
Музика
>

Переможцем «Голосу країни-13» став Михайло Панчишин. Що про нього відомо?

Переможцем «Голосу країни-13» став Михайло Панчишин. Що про нього відомо?

29 жовтня відбувся фінал пісенного шоу «Голос країни-13». За результатами глядацького голосування переможцем у конкурсі став військовослужбовець Михайло Панчишин із команди Артема Пивоварова. Розповідаємо, що відомо про виконавця.

Михайло Панчишин львів‘янин, йому 25 років. Ще до участі в «Голосі країни» Михайло заявив про себе на музичному шоу «Х-Фактор», куди прийшов у 2017 році. Там він дійшов до фіналу й прреміг у команді Дмитра Шурова. Після перемоги в шоу він записав дебютну пісню Вода ледяная та кліп на неї й розпочав сольну кар‘єру під сценічним ім‘ям Ptashkin.

Із початком повномасштабного вторгнення Михайло пішов служити в ЗСУ — брав участь у боях під Ірпенем, пізніше воював під Бахмутом. Там він отримав поранення й кілька місяців провів у лікарні й отримав звільнення від участі в боях. Після цього почав виступати для військових у госпіталях і волонтерити.

Фото з інстаграму Михайла Панчишина

У березні 2023 року він випустив альбом Бойові бобри («Бойові бобри» — назва підрозділу, в якому служив Михайло, — прим.ред.), який присвятив військовим. 

Прийшовши на «Голос країни», Михайло розповідав, що хоче говорити всьому світу про те, що проживають захисники на передовій:

«Ворог воює дуже підло. Я особисто бачив, як фосфор падає в Бахмуті. Ми зайшли в саме пекло, в сам нуль. Так сім днів безперервних обстрілів. Кожен приліт біля тебе — це контузія. Нас окупанти взяли в кільце. Я думав, якщо я звідси виберуся живим, то зроблю так, щоб про цей бій не забув ніхто, щоб не забули хлопців, які там полегли. Я буду освіщати їхню славу».

Фото з інстаграму Михайла Панчишина

На етапі «сліпих прослуховувань» він виконав авторську пісню Невідомий герой, до нього повернулися всі тренери. Михайло обрав тренером Артема Пивоварова і дійшов до суперфіналу.

За перемогу в конкурсі змагалися восьмеро учасників: Христина Старикова, Владислав Пелех та Галина Печенежська з команди Юлії Саніної, Юрій Городецький, Роман Панченко та Майрамік Авоян з команди Наді Дорофєєвої, Стася Чабан із команди Івана Клименка та Михайло Панчишин із команди Артема Пивоварова.

Суперфінал проходив у три етапи. На першому фіналісти заспівали нові пісні, які вони ще не виконували у проєкті. Михайло виступив із піснею Show must go on гурту Queen.

До другого туру суперфіналу разом із Михайлом Панчишиним пройшли Стася Чабан, Христина Старикова та Юрій Городецький. Михайло виступив у дуеті разом із тренером Артемом Пивоваровим. Вони виконали пісню Маніфест. Жовто-блакитне серце авторства Артема.

До заключного, третього туру суперфіналу, Михайло пройшов разом з Юрієм Городецьким. У цьому турі вони виконали пісні, з якими виступали на «сліпих прослуховуваннях».

Після виступу він сказав, що ця пісня присвячена його побратимам. І як би не було, перемогли ЗСУ:

«Я обіцяв, що про наших хлопців не забудуть. “Прапор”, “Грошик”, “Кост”… Ця пісня написана про них і про всіх наших хлопців. Я буду далі нести цю славу, я буду  далі йти цим шляхом. І хочу передати привіт всім “Бойовим бобрам”. “Бойові бобри”, братики, люблю, обіймаю», — зазначив Михайло Панчишин.

Після перемоги в конкурсі, в інтерв‘ю для ранкового шоу «Сніданок» на телеканалі «1+1», Михайло та Артем Пивоваров розповіли, що планують продати на аукціоні кубок, який вручили переможцю «Голосу країни». Кошти з продажу хочуть передати на допомогу ЗСУ, зокрема, для «Бойових бобрів».


«Голос країни» — телевізійне пісенне талант-шоу, що з 2011 року виходить на телеканалі «1+1». Участь у шоу забезпечують вокальні здібності учасників. Шоу є українською адаптацією формату The Voice, створеного медіа-магнатом Джоном де Молом у Нідерландах. Додамо, що у 2023 році український «Голос країни» проходив у Польщі з безпекових міркувань.


Читайте також: На фронті загинув учасник гурту «Серцевий напад» Михайло Балахтар

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024