Головна
>
Кіно
>

На фестивалі у Локарно відбудеться прем’єра українського фільму «Як там Катя?»

На фестивалі у Локарно відбудеться прем’єра українського фільму «Як там Катя?»

Цьогоріч на Міжнародному кінофестивалі у Локарно (Швейцарія), що пройде 3-13 серпня, відбудеться світова прем’єра української драми «Як там Катя?» Це повнометражний дебют режисерки Крістіни Тинькевич.

Соціальна драма «Як там Катя?» розповідає історію лікарки швидкої допомоги Анни, яка шукає справедливості у недосконалому світі.

Ідея стрічки виникла у Крістіни Тинькевич, коли вона створювала короткометражний фільм «Solatium».

За сюжетом Анна, лікарка швидкої допомоги їде на виклик. Потрапляючи до пацієнта, вона розуміє, що він той чоловік, який вбив її дочку кілька років тому, коли їхав п’яним за кермом, але уникнув відповідальності. І тепер жінка стоїть перед вибором: врятувати його чи ні, нічого не зробити і дати йому вмерти. І вона обирає останній варіант.

За три роки після виходу короткометражного фільму режисерка вирішила перетворити цю історію на повнометражну стрічку.

«Мене завжди глибоко зворушували історії, в основі яких лежать гострі моральні питання — історії, які спонукають героїв робити складний компромісний вибір. Всі ми впевнені, що добре знаємо, ким ми є, що всі ми маємо чіткі маркери, де біле і чорне, коли йдеться про моральний вибір», — каже Крістіна Тинькевич.

На фестивалі у Локарно стрічку представлять в програмі «Конкурс кінематографістів сьогодення» і вона змагатиметься за нагороду цієї програми з ще 14 фільмами.

Виробництвом стрічки займалась компанія Evos Film. Продюсерами фільму виступили Ольга Матат та Влад Дудко. Над сценарієм разом з режисеркою працювали Сергій Касторних, Юлія Гончар та Наталія Блок. А головну роль у фільмі виконала Анастасія Карпенко.


Міжнародний кінофестиваль в Локарно — один з найдавніших та найпрестижніших кінофестивалів світу, започаткований у 1946 році. Він вважається четвертим за важливістю після Канн, Венеції і Берліна європейським кінофестивалем.


Читайте також:

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024