Головна
>
Кіно
>

На фронті загинув художник-декоратор «Памфіру» Володимир Чорний

На фронті загинув художник-декоратор «Памфіру» Володимир Чорний

Український доброволець і художник-декоратор фільму «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука Володимир Чорний загинув на війні 9 травня. Про це повідомила його партнерка Олена Білецька на сторінці у фейсбуці.

За словами Олени, Володимир Чорний пішов на війну добровольцем попри те, що його документи загубили у військкомматі. Вона додає, що захисник проводив військових по найнебезпечніших місцях, витягав поранених побратимів з поля бою, варив смачні борщі для всього взводу.

«Ти міг би не йти. Але ти не міг, не міг стояти осторонь, коли на твій дім напали, не міг закривати очі коли вбивають і нищать. Спокійно зібрався, показав де приховав для мене смачинки, якщо геть прикрутить і пішов». 

На загибель Володимира відреагувала й творча команда фільму «Памфір»:

«Все, що ви бачили у кадрі стрічки було створено також і руками Володимира. Він був абсолютно відданий своїй справі, талановитий, невтомний та люблячий. Від усієї команди фільму висловлюємо співчуття коханій та усій родині». 

Режисер «Памфіру» Дмитро Сухолиткий-Собчук у пам’ять про Володимира опублікував фото з підготовки до зйомок сцени в Домі Молитви:

«Ти був один з самих надійних людей.  Як сказав твій колега, в пам’яті залишиться тільки хороше. В пам’яті про тебе тільки світлі моменти. Герою Слава».

Друзі художника також згадують його цілеспрямованість, наполегливість і любов до творчості, додають, що він був душею компанії, мандрівником та ентузіастом. Художник Антон Логов пам‘ятає Володимира як «дружню і веселу людину, яка всім намагалася підняти настрій»:

«Ми разом навчались в Академії Мистецтв у Києві…Він був філософом, художником, дослідником і мабуть трохи «буддистом» в гарному значенні цих слів. Він був Людиною, яка відгукується на проблеми інших та допомагає. Війна все змінила. Війна вибиває землю з-під ніг. Війна краде Найкращих».


«Памфір» — дебютний повнометраєжний фільм Дмитра Сухолиткого-Собчука. Це історія про сім’янина, який стає на кримінальну стежку, аби захистити свою родину. Головний герой фільму Леонід повертається додому після заробітків. Коли його син влаштовує підпал у домі молитви, чоловік звертає з чесного шляху та мусить відновити зв’язок із кримінальним минулим. Події розгортаються на західній Україні напередодні традиційного карнавалу Маланки. 


Читайте також: Гангстери буковинського прикордоння. Огляд на «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024