Головна
>
Музика
>

Гурт IAMX зіграє перший за п‘ять років концерт в Україні

Гурт IAMX зіграє перший за п‘ять років концерт в Україні

Гурт британського виконавця та саундпродюсера Кріса Корнера IAMX приїде з концертом в Україну вперше за останні п‘ять років. Під час концерту гурт презентує новий альбом Fault Lines, що вийшов у травні 2023 року.

IAMX — музичний проєкт саундпродюсера та колишнього учасника гурту Sneaker Pimps Кріса Корнера. Гурт виник у Великій Британії у 2004 році, з 2006 до 2014 року працював у Берліні, а зараз перебуває у США. За час своєї творчості IAMX випустили більше десятка повноформатних альбомів та сім мініальбомів і live-альбомів. Майже всі були спродюсовані Кріслм Корнером, окрім деяких треків з альбому The Unified Field, які продюсував Джим Аббіс. Перший студійний альбом під назвою Kiss + Swallow вийшов у 2004 році. Гурт експериментує з різними жанрами, від танцювальної електроніки, рок-електроніки до дарк-кабаре. На сцені музиканти експериментують з візуальними та світловими ефектами, образами й театральністю.

IAMX тричі виступав на фестивалі Stare Misto у Львові у 2010, 2011 та 2013 роках, а також 22 жовтня 2011 року в київському Crystal Hall, де зібрав повну залу. Наступного року IAMX знову приїхали до Києва та 10 листопада дали ще один концерт у Crystal Hall. Також у 2016 році гурт виступав у Києві з презентацією альбому Everything is Burning (Metanoia Addendum).

З 2019 року IAMX призупинили концертну діяльність через пандемію. Із лютого 2022 року вони активно підтримують Україну та виступають проти збройної агресії Росії. Навесні 2022 року гурт організовував зустрічі для українських фанатів, а тепер повертається на сцену, щоб представити напрацювання останніх років.

До альбому Fault Lines, який гурт презентує на концерті у Львові, увійшло 8 треків, у яких зачіпаються теми людської психології, соціальної нерівності, жаги до самознищення, вразливості та крихкості.

Концерт IAMX у Львові:

Коли: 1 листопада, 18:00
Де: !FestRepublic, вул. Старознесенська, 24-26
Вхід: за квитками


Читайте також: У вересні стартує Карпатський кінофестиваль. У програмі — 36 фільмів про суспільство, спорт і гори

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024