Головна
>
Музика
>

На фронті загинув співак та актор Ігор Воронка

На фронті загинув співак та актор Ігор Воронка

6 липня на фронті загинув провідний артист Національної академічної капели «Думка», Заслужений артист України, оперний співак і актор Ігор Воронка. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила його дружина.

Фото: Open Opera Ukraine/Facebook

«Я пишу це, але досі не можу в це повірити… Ми втратили чудового чоловіка, батька і друга. Він назавжди залишиться в наших серцях. Дякую всім за вашу підтримку та добрі слова в цей важкий для нас час», — йдеться в дописі.

Дружина Ігоря також повідомила, що наразі влаштувати похорон і отримати офіційні документи про його загибель — неможливо, через захоплення території. Тому він офіційно значиться як зниклий безвісти.

Мистецька платформа Open Opera Ukraine, в проєкт якої брав участь музикант, також написала про його загибель:

«Ми втратили надзвичайно талановитого музиканта й актора. З 2017 року, від першої оперної постановки, Ігор був частиною команди в наших пошуках та експериментах, завжди готовий до нового досвіду та взаємодії. Невимовний біль. Щирі співчуття родині та близьким. Світла пам’ять».

Ексзаступниця міністра культури Галина Григоренко поділилася спогадами про загиблого:

«Писала цей пост, перебирала фотографії та спогади — скільки ще могло бути попереду… Ігор Воронка був настільки легким в спілкуванні, завжди готовим до витівок на сцені — чи то в ролі Чаклунки, чи грізного і ніжного Поліфема, чи веселого англійського пияки. Емма Кіркбі спеціально для Ігоря підібрала англійські кетчі, що так пасували його басу. Неможливо усвідомити втрату».

Музикантка Ольга Конопляна пише, що вони з Ігорем разом прийшли в філармонійний оркестр та сиділи за одним пультом:

«І краще за всі пульти в групі зіграли б ті пасажі, які диригент побоявся нас спитати. Рідко можна зустріти таку доброзичливу та інтелігентну людину. Ігор Воронка. На одну зірку стало менше».

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024