Головна
>
Література
>

Автор пісні «Ой, летіли дикі гуси» Ігор Поклад просить допомоги для друку мемуарів

Автор пісні «Ой, летіли дикі гуси» Ігор Поклад просить допомоги для друку мемуарів

Ігор Поклад — український композитор, лауреат Шевченківської премії, Народний артист України та Герой України. Серед його доробку — пісні Чарівна скрипка, Дикі гуси, Тече вода та інші. Дружина композитора Світлана почала записувати спогади чоловіка у 2010 році. Восени 2021 року вийшов перший тираж мемуарів Ігоря Поклада — «По той бік роялю». Новий наклад, який мав вийти українською мовою, не встигли надрукувати через повномасштабне вторгнення. Тож Світлана Поклад просить допомоги реалізувати ідею, зробивши передзамовлення книги.

Фото: Світлана Поклад/Facebook

«Я слухала і не могла повірити, що все це відбувалося, що такі неймовірні люди йшли поруч з моїм чоловіком. Які долі…Щасливі й трагічні одночасно. Це на сцені чи на екрані усі усміхнені й радісні. В житті особистому було різне. Що було найважчим для мене, тієї, хто вирішив все це розповісти читачеві ? Не скотитися в “жовтизну”. Як показав перший тираж книги (по відгуках родичів наших героїв), нам це вдалося», — пише Світлана Поклад.

Серед героїв, які згадані у книзі — Євгенія Мірошніченко, Володимир Івасюк, Леонід Биков та інші. У мемуарах Ігор Поклад розповідає, як створювалися Кохана, Дикі гуси, Чарівна скрипка та десятки інших творів. А також спогади про співавторів та виконавців, про створення музики до кінофільмів та мультфільмів із серії «Як козаки…».

Для оформлення перезамовлення книги треба спершу поповнити банку в Монобанку чи конверт в ПриватБанку. Потім перейти за посиланням в телеграм/месенджер та залишити там свої дані Нової Пошти разом із скриншотом переказу коштів. Вартість одного екземпляру книги — 500 гривень.


Читайте також: 25 текстів, 11 плейлистів: Лірум презентував проєкт «Культура в регіонах» та інтерактивну мапу

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024