Головна
>
Новини
>

П’ять молодих українських гуртів, за якими варто слідкувати

П’ять молодих українських гуртів, за якими варто слідкувати

У вирі інформаційного потоку, який несеться сьогодні онлайн, легко загубитися та пропустити щось справді вартісне. Особливо складно помітити нові цікаві імена, які поки що не достатньо розкручені, аби трапитися вам у чартах або давати інтерв’ю великим виданням. Не проблема – разом з міжнародним онлайн-фестивалем «Intercity Live 4: Eurotrip» розповідаємо про п’ять молодих гуртів, які варті вашої уваги. Нагадуємо, фестиваль Intercity Live проходить вже вчетверте. Він об’єднує культурні осередки, артистів, режисерів, візуальних митців, майстрів анімації та генеративного мистецтва, музикантів, операторів та звукорежисерів із десятка країн.

Kontur

Проєкт експериментує з різними музичними жанрами, схрещуючи інструментальну музику з усною мовою або з генеративною аналоговою музику. Як правило, їх роботи створюються у закритих умовах, але часом експерименти демонструють живій аудиторії, аби дослідити реакцію. Свої роботи вони називають «саундтреками до фільмів, які не існують». 

Σεκθνδα κοτα (Секунда Кота)

Молода група хлопців, які переслухавши усю музика на світі, взяли інструменти та почали грати своє – експериментальну музику, що народжується шляхом синтезу різних жанрів. «Тягни, штовхай, кохай свої маршрути», — радять хлопці в синглі «Укрзалізниця».

Людська Подоба

Основою творчості групи є експерименти зі звуком, що дозволяють представити слухачам нове авангардне поп-звучання. Універсальна музична мова «Людської Подоби» пов’язує життя, любов і красу, вона розповідає про знищення кордонів, стереотипів і стандартів. Джерелами натхнення колективу служать гендерні питання, сексуальність, людські відносини, любов та її відсутність.

Як Ми

Меланхолійне альтер-его гітариста колишніх формацій La Belle Verte і Memorials, що грали в стилі пост-хардкору та скримо. Перші сольні виступи проекту відбулися ще три роки тому. Слухачі гурту описують його як «кам’янецький Том Йорк», «ло-фай» та «імпресіонізм. 

The CBYW 

Експериментальний музичний проект художника та електронного продюсера Андрія Нікольніка (Nikolnik Andrew). Його музика — це жорсткий експериментальний саунд, а кожен трек наче викручує реальність навиворіт. Кожна робота дуже експресивна, часом незрозуміла та моторошна, але завжди викликає цікавість і захват.

Усі гурти можна буде оцінити на онлайн-фестивалі «Intercity Live 4: Eurotrip», який відбудеться в останні вихідні літа 29 та 30 серпня. Трансляцію першого та другого дня події показуватиме «Телебачення Торонто». На глядачів чекає 24 години стріму, понад 50 учасників з України та Європи, перформанси, арт і документальне кіно. Фестиваль є безкоштовним! Проєкт підтримує Європейський Союз за програмою «House of Europe». 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023