Головна
>
Кіно
>

Британські студенти зібрали кошти на зйомки приквелу до «Івасика-Телесика»

Британські студенти зібрали кошти на зйомки приквелу до «Івасика-Телесика»

Студенти університету Goldsmiths у Великобританії зібрали кошти на зйомки дипломного фільму Stay режисерки Ірини Мордюшенко. Роботу створять за мотивами української народної казки «Івасик-Телесик». Зйомки стартують наприкінці травня.

Команда фільму Stay. Джерело: Інстаграм проєкту

Фільм Stay — це приквел до історії про «Івасика-Телесика». Головна героїня — 12-річна Оленка, яка залишилася на самоті серед руїн свого дому у сірій зоні сучасної України. Дівчинка має пройти довгий шлях, зустріти друзів та недругів і зробити моторошне відкриття, що змінить її назавжди. в Україну. Використовуючи сюжет української народної казки «Івасик-Телесик», Stay обігрує жанр етно-горору.

Режисерка Ірина Мордюшенко зазначає, що «Івасик-Телесик» осмислює зтрансгенераційну травму, яку переживають українці:

«У дитинстві мій дідусь читав мені казку “Івасик-Телесик”, і я завжди захоплювалася цією історією. Дитинство займає центральне місце в Stay. Я хочу розповісти про українську культуру за допомогою казки, що постаєв наш час. Врешті-решт казки завжди щиро говорили про світ, в якому ми живемо. Цей короткометражний фільм розповідає про війну та травми, спричиненої нею. Адже перші жертви війни — це діти».

Над фільмом працює інтернаціональна команда. Продюсерка Stay Далія Рожер-Лакан додає, що він буде тривожним і щемливим:

«Ми хочемо показати нашим глядачам сіру зону справжньої України, за кілька миль від лінії зіткнення, де мирні жителі щодня стають жертвами воєнних жорстокостей…Використовуючи мотиви казки, ми працюємо й з українським фольклором».

На зйомки фільму вже задонатили більше 10 тисяч доларів. Ці кошти потрібні команді, щоб найняти акторський склад, облаштувати локації та залучити кваліфікований художній відділ для роботи над дизайном виробництва. Зйомки відбуватимуться за межами Лондона, тому команда передбачила витрати на перевезення акторського складу і знімальної групи.


Читайте також: Комедія «Вітольд» за мотивами оповідання Жадана вийшла онлайн

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024