Головна
>
Музика
>

Лідер гурту Queens of the Stone Age Джош Гоммі взяв участь у записі треку Культурного Десанту

Лідер гурту Queens of the Stone Age Джош Гоммі взяв участь у записі треку Культурного Десанту

6 червня вийшов перший випуск нового шоу від Культурного Десанту — «Фронтова студія». Учасником першого випуску став лідер гурту Руки’в Брюки та військовий — Олександр Ремез. У межах шоу він створив трек Капелан, в записі якого взяв участь Джош Гоммі, лідер гурту Queens of the Stone Age. Він створив і записав партію гітари.

«Він скинув просто цю партію, інтегровану в пісню. Я слухаю і розумію, що тупо інша пісня, просто чувак записав одну партію, але все, як то кажуть, в касу. І ти розумієш, чому він — світова зірка», — каже очільник Культурного Десанту Миколай Сєрга.

Як розповідають автори, Капелан — пісня про вищу силу, яка допомагає нищити ворога. Саме через капеланів, військових священників, можна передати свої думки Богу про те, що воювати за свою землю — це честь, що людина — це щит своєї країни та рідні.

«Коли ми записували пісню “Капелан”, в нашому музбусі біля Ізюма, ми думали як її доповнити та наситити. Саша Чемеров запропонував, що варто дописати гітарну партію когось з фірмачів. Типу було б прикольно The Black Keys по стилю. Я сказав, що будемо шукати і подзвонив Шону Пену. Я дружу з ним, набрав і сказав, що потрібна гітара від вокаліста The Black Keys. Шон каже, що я його не знаю, але знаю Джоша Хома з Queens of the Stone Age, підійде? Я сказав, що підійде. Він такий: о’кей, я з ним переговорю. Потім Пен повернувся і сказав, що Джош згоден. Він зараз в турі, знайде можливість в перерві між гастролями й запише. І ми чекали-чекали, потім в нього дійсно був вихідний в який він заїхав на студію. Все зняв, все записав, скинув і це була тотальна сила. Джош Хом — Божина!», — каже Миколай Сєрга у коментарі для Лірум.

Окрім Джоша Геммі в записі взяли капелани, які заспівали бек-вокали. Партія барабанів записувалася в зруйнованій церкві. Також у відео використаний уривок вірша військового та поета Павла Вишебаби «Замість сповіді».

«Фронтова студія» проєкт із промоції військової музичної культури, із запису та промоції пісень, створених чи виконаних військовослужбовцями, безпосередніми учасниками війни.

«Запис кожної пісні проходив у нашій пересувній студії, або, як ми її називаємо, у Музбусі. Наш Музбус був у Старому Салтові, Ізюмі, Покровську, Харкові, Оріхові. Ми заїжджали до важливих чи трагічних для українців місць цієї війни — зруйнованої спеціалізованої Харківської школи №134, зруйнованої Вознесенської церкви в селі Лукашівка, Оріхівської стели тощо», — розповів музичний продюсер Культурного Десанту Олександр Чемеров

Як розказують ведучі проєкту, з альбомом, який вони створять під час запису шоу, вони хочуть податися на Греммі.

«Концепція альбому — вона революційна. Такого не було ніде у світі. Те, як збирається альбом, його зміст і кожна історія, яка ховається за кожним треком, за кожною піснею — це разом просто така кількість енергії велика, яка не може не монетизуватися в Греммі», — каже Миколай Сєрга.

«Культурний Десант» військова організація, задачею якої є культурно-просвітницька та морально-психологічна робота з бійцями в зоні бойових дій, під час навчання та лікування.


Читайте також: Як краматорський простір «Вільха» задав тренд в області? Микола Дорохов про перший молодіжний центр Донеччини та культурний розвиток міста

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024