Головна
>
Відео
>

Гурт Kazka випустив кліп, на який їх надихнула творчість Сергія Параджанова

Гурт Kazka випустив кліп, на який їх надихнула творчість Сергія Параджанова

Сьогодні, 22 лютого, Kazka презентували кліп на пісню Дива. Це вже друга відеоробота гурту.

Режисером кліпу став Сергій Ткаченко, який вже працював з гуртом до цього. Подивитись дебютний кліп Свята та прочитати розшифрування, прихованих у ньому символів, ви можете тут.

Зйомки відео проходили у київському Мистецькому Арсеналі. Серед задіяних акторів можна помітити учасників шоу «Топ-модель по-українськи».

Кліп на пісню Дива присвячено режисеру Сергію Параджанову. «У цьому році виповнюється 50 років одному з найпоетичніших творів Сергія Параджанова «Колір граната». Наш кліп – це вдячність великому майстру за вклад в українську культуру та її розвиток. Як і Параджанов, в свою роботу Дива ми вклали етнографічність, символізм та алегорію. Ми хочемо, аби наш кліп сприймали не тільки з естетичної точки зору, адже в ньому ми порушуємо вічні теми: життя та смерть, віра та Бог, плотське та духовне, любов та диво», – коментує свою нову роботу гурт KAZKA.

Зокрема серед образів, що використані у кліпі, є Ангел – передвісник дива, Пастух, що грає на сопілці, Три Царі в коронах та в оксамитових шатах, Смерть з бокалом шампанського, Чорт, який сховав своє істинне лице за допомогою хреста на лобі, Коза в гуцульській гуні та окулярах та інші герої вертепу.

Пісня Дива – це другий сингл гурту Kazka. З ним учасники боролись за право представляти Україну на міжнародному конкурсі Євробачення, але не вийшли у фінал, поступившись The Erised, Vilna та Laud.

Нагадаємо, що 4 квітня у Kazka заплановано перший сольний концерт, на якому буде презентовано дебютний альбом. Він відбудеться у київському клубі Atlas. Квитки можна придбати за посиланням.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024