Головна
>
Музика
>

«Слухати. Чути. Відчувати»: міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest анонсував програму події

«Слухати. Чути. Відчувати»: міжнародний фестиваль класичної музики KharkivMusicFest анонсував програму події

13 квітня у Харкові розпочався щорічний фестиваль KharkivMusicFest, який триватиме до 1 червня. Метою заходу є  познайомити аудиторію зі зразками високого мистецтва та об’єднати кращих музикантів України й світу на одній сцені. 20 квітня організатори оголосили програму заходу. На гостей події чекає виконання творів Моцарта дитячим симфонічним оркестром,  прем’єра «Канаркової кантати», концерт камерної музики та інше.

«Фестиваль KharkivMusicFest-2024 — це в першу чергу можливість підтримати харків’ян. В цих важких умовах, в яких ми знаходимося зараз, вкрай важливо давати якусь надію; надію, що Харків знову стане містом, яким був до війни — культурним центром, у якому відбуваються фестивалі, концерти тощо, куди приїжджають зірки зі світовим ім’ям», — розповідає президент фестивалю Сергій Політучий.

Програма фестивалю: 

30 квітня — першого разу за три роки виступить Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest, цього разу у складі камерного ансамблю. У програмі концерту звучатимуть твори Вольфганга Моцарта, зокрема «Маленька нічна серенада» і «Концерт для фортепіано з оркестром».

7 травня — відбудеться концерт стипендіатів фонду «Толока» — Вероніки Івоніної та Олексія Синельника-Щербака, студентів Харківського Національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського.

10 травня та 29 травня — літературознавиця  та музикознавиця Ярина Цимбал разом із програмною директоркою фестивалю Юлія Ніколаєвська спільно презентують класику української літератури.

21 травня — концерт «Харків — місто прем’єр», присвячений особливій ролі міста у творчих біографіях композиторів різних років.

19 травняХНАТОБ/Схід Opera презентує премʼєру трагікомічної опери «Канаркової кантати» композитора Георга Телемана, де головну партію виконає лавреатка міжнародних конкурсів Юлія Антонова. Вистава буде доповнена твором Отторіно Респіґі «The Birds», що розширить тему пташиного світу.

28 травня — музиканти з ХНАТОБу, Університету мистецтв імені І.П. Котляревського та Харківської філармонії об’єднаються для вистави «Незвідана зустріч: Брамс-Борткевич». У програмі — виконання симфонії Йоганна Брамса та презентація скрипкового концерту харківського композитора Сергія Борткевича, який ще не звучав у симфонічному виконанні. Солістом виступить Михайло Захаров, а диригентом — Віталій Алексейонок.

31 травня — на завершальному концерті фестивалю звучатиме виступ від Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest під керівництвом Віталія Алексейонка

Дитячі та арт-терапевтичні проєкти KharkivMusicFest

У травні відбудуться читання української дитячої літератури з музичним супроводом у співпраці з видавництвом Vivat та Домом Нюрнберга Харкова.

У вихідні 25-26 травня відбудеться арт-терапевтичний захід «Kharkiv Art Therapy Days», спрямований на допомогу дітям та дорослим, які потребують підтримки у подоланні стресу, пов’язаного з війною. Цей захід об’єднає різноманітні активності та майстер-класи, пропонуючи арт-терапію як метод відновлення внутрішніх сил і ресурсів через творчість та самопізнання для гармонізації психологічного стану.

«Слухати. Чути. Відчувати – меседж цьогорічного KharkivMusicFest. І ми на арт терапевтичних подіях вікенду будемо вчитися саме цим простим речам – слухати свій внутрішній стан. Чути того, хто поруч з тобою. Відчувати, що ти – творець світу навколо себе», – розповідає програмна директорка фестивалю Юлія Ніколаєвська.


KharkivMusicFest — міжнародний фестиваль класичної музики, який заснував в 2018 році фонд громади Харкова «Толока». Головною метою заходу є знайомити слухачів зі зразками високого мистецтва та кращими музикантами України й світу, представляє освітньо-просвітницьку програму. Крім того, на KharkivMusicFest проходить Всеукраїнський конкурс молодих композиторів імені Бориса Лятошинського.


Дана публікація/стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: Генгста-реп від Шабаліної, похід на секонд з Кириленком, зйомка з Курган та Agregat. Що ще можна замовити в Donate Menu

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024