Головна
>
Новини
>

«З нами правда і віра народу»: марш «Хартії» став новим артоб’єктом харківського художника Гамлета

«З нами правда і віра народу»: марш «Хартії» став новим артоб’єктом харківського художника Гамлета

На Донеччині з’явилася нова робота від стріт-художника Гамлета Зіньківського. Слова «З нами правда і віра народу» взяті з маршу 13 бригади оперативного призначення Національної гвардії України «Хартія». Текст для гімну у 2022 році написав Сергій Жадан.

Арт-об’єкт знаходиться на зруйнованому мосту між Слов’янськом та Лиманом. Бригада з початку 2024 року діяла на Куп’янсько-Лиманському напрямку, беручи участь у боях під Очеретиним та здійснивши велику кількість успішних операцій на Донеччині. Малюнок присвячений воїнам «Хартії» та всім захисникам Східного напрямку.

Гамлет вже створив кілька арт-об’єктів на Донеччині, зокрема у Лимані. Один з його малюнків, з написом «Об наші залізні бетон кришиться», нанесений на пошкоджений вантажний вагон, також присвячений хартійцям.

Фото: Олександр Кубраков

Гамлет Зіньківський — стритарт художник з Харкова. У 2013 році разом з Жанною Кадировою і Миколою Рідним представляв Україну на 53-й Венеціанській бієнале.

13-та бригада оперативного призначення «Хартія» (13 БрОП) — військове формування Національної гвардії України. Після початку російського вторгнення у 2022 році в Харкові було створене ДФТГ «Хартія», яке входило до складу 127-ї бригади ТРО. Підрозділ брав участь у боях за Харків та поблизу нього. Взимку 2022 року воював під Бахмутом. 7 березня 2023 року підрозділ був переформований на 13-ту бригаду НГУ в межах кампанії «Гвардія наступу».

Підтримати можна за посиланням.


Дана публікація/стаття була підготовлена за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України». Зміст цієї публікації/статті є виключною відповідальністю Лірум і не обов’язково відображає позицію Фонду та/або його фінансових партнерів.

Читайте також: «Найстрашніше — неможливість щось змінити». Поет та музикант Ігор Меліхов про культурний ландшафт Чернігова та окупацію

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024