Головна
>
Музика
>

Христина Соловій презентувала пісню «Я твоя зброя»

Христина Соловій презентувала пісню «Я твоя зброя»

6 травня українська співачка Христина Соловій релізнула відео та пісню Я твоя зброя. Трек співачка присвятила усім, хто бере до рук зброю з метою відстояти Україну та право українців на існування.

В час повномасштабної війни Христина Соловій волонтерить, виступає для українських військових та займається культурною дипломатією в Європі. Раніше вона випустила кавер на італійську народну пісню Bella Ciao — Українська лють. Сьогодні презентувала новий трек — Я твоя зброя.

«Для мене це одна з найважчих пісень. Дякую Андрію Балану, моєму другу по духу, що довірив мені свій текст. Напередодні вторгнення я відчувала тривогу, що дало мені поштовх написати музику і завантажити демо 23 лютого. Це пісня про мрію. Мрію про мир. І я присвячую її кожному, хто бере до рук зброю з метою відстояти Україну та право українців на існування. Ви несете мир!», — ділиться Христина Соловій.

Співачка пояснює, що контраверсійні рядки приспіву: «Тисни гачок — я твоя куля, Тисни ще раз — я несу мир» є відсилкою на серію плакатів «Миру мир» художників Андрія Приймаченка та Олександра Ком’яхова:

«Йдеться про теорію “справедливої війни”, коли війна є останнім засобом виживання. Українці націлені на перемогу, щоб знову жити під мирним небом, повернутись додому, воз’єднатися з сім’ями, відчувати свободу та робити звичні речі: гуляти вільним Києвом, їздити на море у вільний Крим. Бажання перемогти є нашою найсильнішою зброєю».

Зрежисерував кліп Юрій Катинський. Саунд продюсером виступив Павло Литвиненко, який також створював альбом Rosa Ventorum.


Читайте також: SadSvit випустив новий трек

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024