Головна
>
Кіно
>

У Києві розпочався міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF. Що в програмі?

У Києві розпочався міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF. Що в програмі?

Яна Ільків Яна Ільків
16 Листопада, 2023

16 листопада розпочався 12-й Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів KISFF. Він триватиме до 22 листопада. У програмі — 28 тематичних програм та 50 кінопоказів, присвячених українській ідентичності, історичній пам’яті та досвіду, проблемам рівності й майбутньому AI-технологій. 

Гасло цьогорічного фестивалю — Human after all. Ця ідея виникла в команди фестивалю після тривалих роздумів про широкий спектр емоцій та переживань, які всі українці відчувають на собі.

Організатори звертають увагу на блок локального кіно з різних куточків України — це історії про Крим, Херсон, Київ та інші регіони. Ця секція, розроблена у співпраці з Українським домом, присвячена ідеї плюралістичної української ідентичності.  

Зокрема, в українському конкурсі KISFF покажуть короткометражну роботу Анастасії Солоневич та Даміана Коцура «Як це було» про усвідомлення досвіду війни українськими біженцями та анімаційний фільм «Маріуполь. Сто ночей» Софії Мельник, натхнений історією 4-річної дівчинки, яка пережила  облогу «Азовсталі». 

Також буде представлено ретроспективу експериментального та моторошного короткого метру Девіда Лінча, підбірку фільмів-переможців Teddy Award Берлінського кінофестивалю та тематичні програми, присвячені фемінізму, питанням ґендеру та сексуальності. 

Кадр з фільму «Гаряча пара тінейджерів»

Окрім показів глядачів чекає блок освітніх подій з дискусіями й воркшопів за участі українських і європейських експертів про роботу кіноіндустрії та пошук можливостей, про кіно та AI-технології. Окрема панель буде присвячена соціально важливими обговореннями, які стосуються ґендерно-чутливої мови та інклюзивної комунікації. 

Основні локації заходу — кінотеатри «Жовтень», Kino42 та «Український дім». Більшість програм фестивалю також будуть доступні для перегляду в онлайн-кінотеатрі «Титр» на території України, Польщі, Чехії, Німеччини, Латвії, Литви, Естонії.

Програма та розклад показів за лінком. Абонементи та квитки також можна придбати за лінком.

Після завершення KISFF у Києві організатори планують провести мініфестивалі зі скороченою програмою у Чернігові, Харкові, Одесі та Сумах. 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024