Головна
>
Література
>

На ВДНГ вдруге пройде фестиваль «Книжкова країна»: що в програмі?

На ВДНГ вдруге пройде фестиваль «Книжкова країна»: що в програмі?

26–29 вересня у Києві на ВДНГ відбудеться фестиваль «Книжкова країна». На події проходитиме масштабний книжковий ярмарок з презентаціями, майстер-класами, обговореннями з авторами та експертами, а також зустрічами із зірковими гостями та блогерами. Окрім цього, буде більше зон для читання, де можна буде почати читати придбані книги.

«Перша „Книжкова країна“ отримала неймовірну підтримку та позитивні оцінки. Є великий запит з боку українців на якісні й цікаві книжкові івенти — ми із задоволенням готові його задовольняти. Місія фестивалю — залучити якомога більше людей до читання, водночас зробити це завдяки цікавим подіям, активностям, а також особливій атмосфері», — коментує засновник  «Книжкової країни» Євген Мушкін

Цього разу на фестивалі дебютують три нові напрямки. Програма «Кіно та література» розташується в павільйоні №6, де відбуватимуться тематичні заходи, дискусійні панелі за участі авторів, представників видавництв та кіноіндустрії, а також майстер-класи зі створення кіносценаріїв та екранізації творів. Кураторами цього напряму виступатиме ветерансько-волонтерська спільнота Banderas.

Частиною програми стане #Фронтмени — ініціатива з творчої репрезентації військових та ветеранів, що проходитиме за підтримки «Культурного десанту». У павільйоні №4 відбуватимуться зустрічі з авторами, які брали участь у російсько-українській війні, презентації та інші заходи.

«Ми ретельно вивчили зворотний зв’язок із першого фестивалю та вдосконалюємося відповідно до побажань наших відвідувачів. Цього разу залишаємо більшість форматів і додаємо нові напрями й програми, які можуть бути цікаві читачам. Усе, щоб створити місце, де можна уповільнитися та прожити ці чотири дні тут і зараз, провести час з однодумцями й робити те, що надихає», — зазначає керівниця фестивалю Людмила Фіть

Крім того, «Книжкова країна» додає тематичний напрям «Фентезі та горор». У межах напряму відбудуться виступи дебютантів та відомих авторів, перформанси, квести, інтерактивні заходи тощо. Куратором виступить спільнота «Бабай».

Як і на першому фестивалі, на «Книжковій країні» працюватимуть дитяча та освітні зони. А для найменших відвідувачів створять спеціальні місця з доглядом, щоб батьки могли відпочити й вільно погуляти територією. 

Вхід на подію — вільний.


Читайте також: Спогади про «сумно?». Частина перша: кіно та література

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024