Головна
>
Новини
>

Фронтмен гурту Фіолет Сергій Мартинюк презентував дебютний роман

Фронтмен гурту Фіолет Сергій Мартинюк презентував дебютний роман

У листопаді цього року розпочнеться продаж дебютного роману музиканта Сергія Колоса Мартинюка. Наразі відомо, що це прозова художня книга, яка має назву «Капітан смуток». Видавництво – «Фабула». Зараз на їх сайті доступний передпродаж книги.

«Оповідач історії, який не вимовить за весь роман жодного слова, вирушає зі своїм єдиним другом, котрий має дивне прізвисько невідомого походження — Пі, в мандри Україною. На цьому шляху героїв чекатимуть зустрічі з придорожніми повіями, підступними волоцюгами, ображеними на світ художниками, щойно посталими та згаслими зірками рок-н-роллу, матеріалізованими примарами минулого та містичними зблисками майбутнього. Загадкова мета вестиме героїв химерними лабіринтами їхніх власних сподівань, страхів та ілюзій, а справжній сенс цієї мандрівки вони осягнуть лише наприкінці дороги, що сама — наче заново прожите життя», – написано на сайті видавництва.

З цього приводу ми вирішили поговорити з Сергієм та дізнатись більше про роман. Як розповів письменник, з усіма етапами і паузами на написання роману пішло півроку. «Великі прозові форми вимагають зовсім іншої організації роботи та часу. На цей час навіть світосприйняття змінюється: ти стаєш губкою, готовою увібрати в себе найяскравіші деталі навколишнього світу, аби перенести їх на папір», – коментує Сергій.

Колос каже, що він хотів би, аби його читач не забував, що це його дебютний роман. Він не є автобіографічним, «хоч і присвячений вулицям мого дитинства».

Ми поцікавились, яку літературу любить сам Мартинюк. Він розповів, що «Останні роки натхнення для музики і нових пісень знаходжу саме в книгах. Мрію писати якісний горор і круту підліткову книгу для рідного брата, якому 12, але так, щоб її було цікаво прочитати і 33-річному менеджеру середньої ланки». Серед улюблених авторів він назвав поезію Вінграновського та Антонича, а також романи Бредбері, Керуака, Кінга, Паланіка, Фіцджеральда та Лондона. З українських авторів він виокремив Жадана, Дереша та Кідрука, а також окремо виділив «Місто» Підмогильного.

Нагадаємо, що минулого тижня гурт Фіолет презентував альбом Aurora. Мартинюк розповів, що пісні з нього на різних етапах оповіді цілком вписалися в оповідь і могли б стати саундтреком до роману. «Надто різні життєві ситуації і відтинки часу: від середини 90-х до наших днів, від Карпат до Чорного моря. Від надривної Космос за нас до, на перший погляд легковажного, Чокера».

Фото: Facebook

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024